Αμαλιάδα: Πρώτο κουδούνι- Νέα αρχή!

Πρώτο κουδούνι, πρώτη καλημέρα, πρώτη ημέρα στο σχολείο με πληθώρα ευχών για το νέο σχολικό έτος που ξεκίνησε χθες και όπως όλα δείχνουν για τα σχολεία της Αμαλιάδας ξεκίνησε με το ‘δεξί’!

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, μετά την ανάπαυλα των θερινών διακοπών, και το πρώτο κουδούνι χτύπησε κανονικά στην ώρα του σηματοδοτώντας την νέα αρχή, που έγινε κανονικά στην ώρα της.

Επιστροφή με χαμόγελα

Χαρούμενα πρόσωπα, αγκαλιές και φιλιά ήταν η εικόνα που αντίκριζες χθες το πρωί στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αμαλιάδα, χωρίς να απουσιάζει και η συγκίνηση, κυρίως από τα πρόσωπα των γονιών που συνόδευσαν τα παιδιά τους στα σχολεία και εν προκειμένω τα ‘πρωτάκια’.

Οι εκπαιδευτικοί ήταν από νωρίς στις θέσεις τους και υποδέχονταν παιδιά και γονείς και φυσικά οι πρώτες κουβέντες είχαν να κάνουν με μία μικρή ανασκόπηση των καλοκαιρινών διακοπών, γιατί στο εξής στο επίκεντρο θα βρίσκονται τα μαθήματα!

Τα παιδιά λαχταρούσαν πώς και πώς χθες να περάσουν τις εισόδους των σχολείων τους, αφού ήθελαν να συναντήσουν τους φίλους τους, να πουν τα νέα τους και να σχεδιάσουν το πρόγραμμά τους. Την ίδια λαχτάρα είχαν και οι ‘εκπαιδευτικοί’ αφού περίμεναν πώς και πώς να αγκαλιάσουν τα ‘παιδιά’ τους.

Ως είθισται η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη τέλεση του Αγιασμού, για να πάει καλά η χρονιά. Οι ιερείς, οι διευθυντές των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί και οι αιρετοί έδωσαν τις ευχές τους για το νέο σχολικό έτος και εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την νέα χρονιά.

 

Με το δεξί

Το ν Αγιασμό στο 1ο δημοτικό σχολείο της Αμαλιάδας, το 2ο Γυμνάσιο, το 2ο ΕΠΑΛ και το ‘Φούφειο’ ειδικό σχολείο τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο οποίος έδωσε τις ευχές του και κάλεσε τους μαθητές να αγωνιστούν για να κατακτήσουν την γνώση, επισημαίνοντας ότι η τελειότητα επιτυγχάνεται μέσα από την σωστή παιδεία.

Στα παραπάνω σχολεία βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι η πρώτη ημέρα στο σχολείο σηματοδοτεί για όλους τους μαθητές μία νέα αρχή και τόνισε ότι εκτός από τις γνώσεις το σχολείο συμβάλει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα. Επεσήμανε ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά καλά και χωρίς προβλήματα και δήλωσε ότι ο δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα δόθηκαν τα πρώτα βιβλία και οι σχετικές οδηγίες από τους εκπαιδευτικούς και από σήμερα ξεκινούν τα μαθήματα με το ωρολόγιο πρόγραμμα να οριστικοποιείται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.