Ηλεία

Αμαλιάδα: Στην αναμονή επί επτά ώρες για ασθενοφόρο

Ακούστε το άρθρο

Στο ‘περίμενε’ για περισσότερες από επτά ώρες βρέθηκε ασθενής χθες στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, προκειμένου να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο κ. Διονύσης Γκίβαλος μετέβη χθες το πρωί στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας καθώς αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αφού εξετάστηκε από τους γιατρούς στην παθολογική κλινική, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Πάτρας. Ο παθολόγος ιατρός ενημέρωσε το Νοσοκομείο της Πάτρας για το περιστατικό και κάλεσε ασθενοφόρο για την μεταφορά του ασθενούς, ο οποίος μεταφέρθηκε στην βραχεία νοσηλεία για παρακολούθηση μέχρι να γίνει η μεταφορά του.

Πήρε και μόνος του τηλέφωνο

Μόνο που η ώρα περνούσε και η μεταφορά δεν έλεγε να γίνει, με τον ασθενή να μην ξέρει τι να κάνει, αφού όπως καταγγέλλει ο ίδιος είχε εξεταστεί γύρω στις 10:30 το πρωί, οπότε και ενημερώθηκε και το Νοσοκομείο της Πάτρας για την μεταφορά του, και είχε φθάσει 5 το απόγευμα και ο ίδιος ήταν ακόμη εκεί! Όπως λέει ο κ. Γκίβαλος αναγκάστηκε και ο ίδιος να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ ενημερώνοντας ότι είναι ασθενής και περιμένει ασθενοφόρο για την μεταφορά του και ενημερώθηκε ότι το ασθενοφόρο είχε να μεταφέρει έναν άλλο ασθενή και εν συνεχεία θα πήγαινε να παραλάβει και τον ίδιο για την μεταφορά του. «Είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα το 2018. Είναι ντροπή, δηλαδή να πεθάνουμε περιμένοντας το ασθενοφόρο;» σχολίασε ο ίδιος και καλεί τους αρμοδίους να λάβουν μέτρα για να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο και χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Και καταγγελία μητέρας για γιατρό

Στο μεταξύ, μητέρα από την Αμαλιάδα καταγγέλλει από την πλευρά της όχι την καθυστέρηση των ασθενοφόρων αλλά συμπεριφορά ιατρού στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Όπως κατήγγειλε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’, πρόσφατα ο 8χρονος γιος της αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών. Αφού του χορηγήθηκε η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, συστήθηκε από τους γιατρούς να γίνει ένας επανέλεγχος σε εύλογο χρονικό διάστημα. Και για να μην ταλαιπωρηθεί το παιδί, οι γιατροί είπαν ότι μπορούσε να δει το παιδί και γιατρός στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Η μητέρα πήρε το παιδί χθες το μεσημέρι και το πήγε στα έκτακτα εξωτερικά ιατρεία της χειρουργικής του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, ωστόσο όπως υποστηρίζει αρνήθηκαν να το δουν οι γιατροί γιατί είπαν ότι απαιτείται παιδοχειρουργός. Η μητέρα ζήτησε να δει την παιδίατρο και καταγγέλλει ότι η παιδίατρος ειδοποιήθηκε από την γιατρό που ήταν εκείνη την ώρα στα εξωτερικά ιατρεία, να μην δει το παιδί γιατί δεν ήταν της αρμοδιότητάς της. Σήμερα αναμένεται να καταγγείλει το περιστατικό στην διοίκηση του Νοσοκομείου.

Όλη η επικαιρότητα