Ηλεία

Αμαλιάδα: Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες των ηλεκτρικών συσκευών!

Ακούστε το άρθρο

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ διαρρήξεις σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων είχαν διαπράξει δύο ημεδαποί από την Αμαλιάδα, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

Τα ‘χτυπήματα’ αφορούσαν εξοχικές κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Αμαλιάδας, τα οποία ήταν εύκολος στόχος για τον 49χρονο και τον 25χρονο ρομά συνεργό του, οι οποίοι είχαν αδυναμία στις ηλεκτρικές συσκευές και φαίνεται ότι δεν είχαν διάθεση να σταματήσουν ωστόσο έβαλε φρένο στην δράση τους το Τμήμα Ασφαλείας μετά από οργανωμένη επιχείρηση.

Αξιοποίηση πληροφοριών

Η δράση των δύο συνεργών είχε θορυβήσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν εντείνει τις προσπάθειές τους, αξιοποίησαν κάθε δυνατή πληροφορία και μέσα από συντονισμένη έρευνα κατάφεραν να έχουν αποτέλεσμα. Η επιχείρηση που οργανώθηκε προχθές το βράδυ στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία αφού όχι μόνο συνελήφθησαν οι δύο δράστες αλλά εντοπίστηκε και παραδόθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων στους ιδιοκτήτες τους. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας ενήργησαν με τέτοια μεθοδικότητα που ταυτόχρονα με την έρευνα και τις συλλήψεις πραγματοποιήσουν και την ταυτοποίηση των κλοπιμαίων, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο λάθους.

Στην περιοχή της Αμαλιάδας

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δύο δράστες είχαν διαπράξει οκτώ διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης και εργαλεία.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαρρήξεις που εξιχνιάστηκαν αφορούν το χρονικό διάστημα από 26 Απριλίου έως και 9 Μαΐου και οι εξοχικές κατοικίες βρίσκονταν στις περιοχές του Αγίου Ιωάννη, στα Σκουπέικα, στα Σαβάλια και στην Κεραμιδιά.

Η δράση των δύο συνεργών φαίνεται να είχε ξεκινήσει πριν από περίπου δύο μήνες, καθώς είχαν προηγηθεί άλλες δύο διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες, ωστόσο τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαν εντείνει την δράση τους.

Οι αστυνομικοί τις τελευταίες ημέρες συγκέντρωσαν σημαντικές πληροφορίες και προχθές το βράδυ αποφασίστηκε να ξεκινήσει η επιχείρηση. Αρχικά έγινε έρευνα σε κατοικία στην περιοχή της Αμαλιάδας, όπου και βρέθηκαν κλεμμένες ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς. Ταυτόχρονα, συνελήφθη και ο 49χρονος, ο οποίες εκείνη την ώρα έβγαινε από το σπίτι, ενώ μέσα στο αυτοκίνητό του οι αστυνομικοί βρήκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, μεταξύ των οποίων και ένα κλεμμένο τρυπάνι.

Ακολούθησε έρευνα σε δεύτερο σπίτι, όπου και εκεί βρέθηκε ένα κλεμμένο ψυγείο και στην συνέχεια έγινε έρευνα και σε τρίτο σπίτι, όπου επίσης βρέθηκαν κλοπιμαία, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και ο 25χρονος στο σπίτι του στην Αμαλιάδα.

Κατά την διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο πλυντήρια, μία κουζίνα, ένα ψυγείο, ένα φούρνο μικροκυμάτων και ένα κρουστικό δράπανο, καθώς και κουβέρτες, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Υπάρχουν και κλοπιμαία τα οποία δεν βρέθηκαν, αφού είχαν προλάβει και τα είχαν πουλήσει οι δράστες.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Και οι δύο είναι παλιοί γνώριμοι της Αστυνομίας, καθώς ο 49χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κλοπές, ζωοκλοπές και υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ ο 25χρονος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Και οι δύο οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας που τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στην Ανάκριση, απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Όλη η επικαιρότητα