Ηλεία

Αμαλιάδα: Τέλος στα σενάρια περί «λουκέτου» στο νοσοκομείο

liber-leadros.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στα σενάρια περί κλεισίματος κλινικών ή ακόμη και του ίδιου του Νοσοκομείου έβαλαν χθες ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Λέανδρος Καλογεράκος.

Ο κ. Λυμπέρης και ο κ. Καλογεράκος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής με αφορμή τα όσα διαμείφθηκαν τις τελευταίες ημέρες περί κλεισίματος της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου και ξεκαθάρισαν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, ενώ έκαναν γνωστό ότι ήδη εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η πρόσληψη δύο επικουρικών γιατρών, ενός μαιευτήρα και ενός ορθοπαιδικού, για την στήριξη των αντίστοιχων κλινικών του Νοσοκομείου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι πολύ σύντομα θα εγκαινιαστεί η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου και παράλληλα θα ξεκινήσει η λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο συγκεκριμένο χώρο.

 

Δεν κλείνει

Ο κ. Λυμπέρης στις δηλώσεις του ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ούτε πρόκειται να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, από τη στιγμή που ο Νομός Ηλείας έχει ανάγκη και τα δύο Νοσοκομεία.

«Ήμουνα νιος και γέρασα» είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τα σενάρια που ακούγονται επί σειρά ετών και αφορούν το κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και άφησε και την αιχμή του λέγοντας: «Είμαστε Νομός που όταν μας συμφέρει πάμε στη μοναδικότητα ή αντίστοιχα στην πολυπλοκότητα».

«Να σταματήσουμε να μοιρολογούμε»

Επί του θέματος, αναφορικά και με τη Μαιευτική κλινική, δήλωσε ότι: «Δεν κλείνει καμία κλινική, ούτε Μαιευτική, ούτε καμία άλλη. Και να το πω άλλη μία φορά, μήπως και το καταλάβουν και οι φίλοι μου οι γιατροί, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν γίνεται Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, γιατί δεν είναι σωστό να γίνει. Δεν είναι σωστή η λογική να μείνει ένα Νοσοκομείο που είναι όμορφο και έχει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Έχουν γίνει έρευνες, μελέτες, που λένε ότι αξίζει να μείνει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, γιατί είναι ένα από τα καλύτερα Νοσοκομεία της χώρας. Θα κάνουμε προσπάθειες να το επανδρώσουμε και να το λειτουργήσουμε όπως πρέπει. Είμαστε βέβαια τα τρία τελευταία χρόνια εν μέσω κρίσης και δημιουργούνται πολλά προβλήματα, αλλά το θέμα είναι να δούμε πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες. Το θέμα εδώ δεν είναι να μοιρολατρούμε και να μοιρολογάμε, ότι χάνουμε κλινικές, ούτε οι άλλοι από εκεί να θέλουν να εξαφανίσουν τα πάντα για να μείνει ένα Νοσοκομείο. Πρέπει ήρεμα και νηφάλια να δούμε πώς θα εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Ήδη το Υπουργείο ανακοίνωσε την πρόσληψη δύο επικουρικών γιατρών».

Αναφορικά με τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, ο κ. Λυμπέρης υπογράμμισε: «Θα εγκαινιαστεί η νέα πτέρυγα και θα σύντομα θα λειτουργήσει το τμήμα επειγόντων περιστατικών. Να μην παραφιλολογούμε λοιπόν με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και τις κλινικές του».

 

«Είμαστε απόλυτοι»

Από την πλευρά του ο κ. Καλογεράκος στάθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τον κ. Λυμπέρη και επανέλαβε ότι σύντομα θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα. Επεσήμανε δε, ότι: «Η συνεχής παραγωγή φιλολογίας δημιουργεί αντίθετα αποτελέσματα. Είμαστε απόλυτοι σε κάποια θέματα και δεν υπάρχουν μετατροπές. Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και με τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσπαθεί να κρατήσει το Νοσοκομείο, εγκρίθηκαν ήδη οι θέσεις επικουρικών για τη Μαιευτική και την Ορθοπαιδική και διεκδικούμε και άλλες προσλήψεις».

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

 

Όλη η επικαιρότητα