Αμαλιάδα: Τσιγγάνα ξάφρισε την σύνταξη 80χρονου!

Λίγα λεπτά ήταν αρκετά χθες για μία τσιγγάνα η οποία ξάφρισε την σύνταξη ενός 80χρονου στην Αμαλιάδα, ωστόσο λίγα λεπτά χρειάστηκαν και για την σύλληψή της από έναν συνταξιούχο αστυνομικό!

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10 χθες το πρωί, επί της οδού Δεληγιάννη στην Αμαλιάδα λίγα μέτρα από το ΚΤΕΛ της πόλης, έξω από το κατάστημα της τράπεζας Eurobank.

Ο 80χρονος από χωριό της Πηνείας είχε πάει στην τράπεζα για να εισπράξει την σύνταξή του και όταν βγήκε από το κατάστημα, τον προσέγγισε μία τσιγγάνα η οποία προφανώς αντιλήφθηκε ότι ο ηλικιωμένος αφού έβγαινε από τράπεζα 1η του μήνα θα είχε και χρήματα επάνω του.

Με την μέθοδο της απασχόλησης

Η τσιγγάνα τον προσέγγισε με μαεστρία και άρχισε να του μιλάει, λέγοντάς του ότι από κάπου τον γνώριζε, ενώ αμέσως προσέγγισε τον 80χρονο άλλη μία τσιγγάνα ηλικίας 35 ετών, η οποία επίσης του έπιασε την κουβέντα. Η 35χρονη είχε προσεγγίσει τον 80χρονο από την πίσω πλευρά και με γρήγορες κινήσεις έβαλε το χέρι της στην τσέπη του παντελονιού του και άρπαξε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, όλα τα χρήματα δηλαδή της σύνταξης που είχε εισπράξει ο ηλικιωμένος λίγα λεπτά νωρίτερα.

Ο 80χρονος κατάλαβε αμέσως ότι του έκλεψε τα χρήματα και άρχισε να φωνάζει, ενώ η 35χρονη τσιγγάνα άρχισε να τρέχει επί της οδού Δεληγιάννη. Η δε συνεργός της είχε τραπεί σε φυγή από την πρώτη στιγμή.

Την κυνήγησε

Για καλή τύχη του ηλικιωμένου στο σημείο βρισκόταν ο συνταξιούχος υπαστυνόμος Ιωάννης Αντωνόπουλος, ο οποίος υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας επί σειρά ετών. Ο αστυνομικός δεν δίστασε ούτε για μια στιγμή και άρχισε να καταδιώκει την τσιγγάνα, ενώ περαστικοί που αντιλήφθηκαν το περιστατικό τηλεφώνησαν αμέσως στην Αστυνομία.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός κατάφερε και έπιασε την τσιγγάνα και επάνω της βρέθηκαν και τα 500 ευρώ που είχε αφαιρέσει από τον 80χρονο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί με τα χρήματα υπήρχε και η απόδειξη της τράπεζας που είχε παραλάβει λίγα λεπτά νωρίτερα ο ηλικιωμένος.

Τα χρήματα παραδόθηκαν στον 80χρονο ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να υποβάλλει μήνυση στην τσιγγάνα και ζήτησε να την αφήσουν να φύγει, παρά το γεγονός ότι στο σημείο μετέβησαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο ηλικιωμένος την επόμενη φορά που θα εισπράξει την σύνταξή του δεν θα αφήσει να τον πλησιάσει άνθρωπος!

Σε κάθε περίπτωση, οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι τσιγγάνες χρησιμοποιούν την μέθοδο της απασχόλησης για να τους αποσπούν χρήματα.