Καταναλωτές

Αμαλιάδα: Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

16286_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς μεγάλες προσδοκίες, αλλά με την ελπίδα να παραμένει ζωντανή, ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις στην Αμαλιάδα, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Με δεδομένο ότι φέτος δεν έχει παρατηρηθεί έντονο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, οι καταστηματάρχες δεν περιμένουν θαύματα, ελπίζουν όμως ότι με το πέρασμα των ημερών οι καταναλωτές θα επηρεαστούν από τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και αυτό θα αποτελέσει το σημαντικότερο κίνητρο για να βγουν στα καταστήματα και να κάνουν έξυπνες αγορές.

Παραμένει η ελπίδα


Το 2012 δεν ήταν η χρονιά των καταστηματαρχών και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν έφεραν τα αναμενόμενα, γι? αυτό και οι καταστηματάρχες έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στις χειμερινές εκπτώσεις.


Ωστόσο, το γεγονός ότι χθες Δευτέρα, παραμονή έναρξης των εκπτώσεων, δεν υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, έκανε πολλούς επαγγελματίες να προβληματιστούν για την συνέχεια.


Η εικόνα αυτή βέβαια είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αφού τα νοικοκυριά πλήττονται από την οικονομική κρίση και τα πορτοφόλια είναι άδεια. Κάτι το οποίο συναισθάνονται οι καταστηματάρχες και γι? αυτό και έχουν προετοιμαστεί για γενναίες εκπτώσεις, που θα ξεκινούν από 20% και θα αγγίζουν και το 60%.

Ευελπιστούν ότι έτσι θα δώσουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να βγουν στα καταστήματα και να αγοράσουν φθηνά και ποιοτικά, επιλέγοντας μέσα από μία πολύ μεγάλη ποικιλία.

Άλλωστε οι καταστηματάρχες και κατά την περίοδο των εορτών είχαν προχωρήσει σε προσφορές και οι περισσότεροι έκαναν καλύτερες τιμές στους καταναλωτές, για να βοηθήσουν να κινηθεί η αγορά και τώρα με τις εκπτώσεις είναι αποφασισμένοι να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο, ώστε να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές, καταστηματάρχες και καταναλωτές.

Ανεξάρτητα από την εικόνα των πρώτων ημερών, αρκετοί καταστηματάρχες ελπίζουν ότι στην πορεία θα βελτιωθεί η κατάσταση, αφού οι εκπτώσεις αποτελούν μοναδική ευκαιρία για τους καταναλωτές.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα