Ηλεία

Αμαλιαδίτικο Καρναβάλι: Και τώρα… η μεγάλη παρέλαση – Εκπλήξεις το Σαββατοκύριακο

Ακούστε το άρθρο

Με την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων και την συναυλία της Ελευθερίας Ελευθερίου, ολοκληρώνονται την ερχόμενη Κυριακή οι εκδηλώσεις του Αμαλιαδίτικου Καρναβαλιού.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται και αναμένεται οι συμμετοχές να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Παρουσιαστής της φετινής παρέλασης θα είναι ο Αμαλιαδίτης ηθοποιός και σκηνοθέτης Θεόδωρος Δανίκας, ενώ την παρέλαση θα ανοίξει η Βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού, Κατερίνα Κλάδη από την Αμαλιάδα, πρώην αθλήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής.

Το πρωί της ίδιας ημέρας στις 11, θα πραγματοποιηθεί η 10η Μπουλατοδρομία Αμαλιάδας από το σύλλογο «Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας».

Η μεγάλη όμως έκπληξη του φετινού Καρναβαλιού είναι η συναυλία της Ελευθερίας Ελευθερίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης παρέλασης στην πλατεία Αγίου Αθανασίου. Η γνωστή Κύπρια τραγουδίστρια είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision με το Aphrodisiac το 2012.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Νυχτερινή Ποδαράτη, η οποία θα ολοκληρωθεί στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, όπου εκεί οι Σχολές Χορού και τα Γυμναστήρια της πόλης θα παρουσιάσου λάτιν χορούς σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Εν τω μεταξύ οι συμμετοχές στο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αφού έλαβαν μέρος 40 ομάδες από μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, που αναζήτησαν σε ολόκληρη την πόλη τον… θησαυρό, μέσα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βιωματική διαδικασία, με στοιχεία για την ιστορία και το περιβάλλον της Αμαλιάδας.

Πρώτοι νικητές αναδείχθηκαν τα παιδιά της ομάδας του 5ου Δημοτικού Σχολείου, αφού εντόπισαν που ήταν κρυμμένη η… Κοφίνα του Αράπη, περιοχή «φόβος και τρόμος» για τους παλαιότερους κατά τις νυχτερινές ώρες! Ποδήλατα, έξυπνα ρολόγια και δωροεπιταγές για την αγορά βιβλίων ήταν τα δώρα που περίμεναν τους νικητές των τριών πρώτων ομάδων που τερμάτισαν, ενώ αναμνηστικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε όλα τα παιδιά.

Η οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή της εκδήλωσης και συγκεκριμένα το Σωματείο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας και την πρόεδρο κ. Άννα Μοσχόβου και για την πολύτιμη βοήθειά τους, τον πρώην δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Σπύρο Μπεράτη και το Ραδιοφωνικό Μουσείο Αμαλιάδας, τον κ. Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο και το προσωπικό του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας, το σωματείο Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που διασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή του Παιχνιδιού.

Όλη η επικαιρότητα