Κόσμος

Αμερικανός ο βομβιστής αυτοκτονίας

article23388.w_l.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αμερικανός πολίτης βρισκόταν πίσω από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στη Συρία στα τέλη του Μαΐου, επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η επιβεβαίωση

«Ο Αμερικανός πολίτης που εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία φέρεται πως είναι ο Μονέρ Μοχάμαντ Αμπού-Σάλχα», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζεν Ψάκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που πρώτη ανέφερε το όνομά του, ο άνδρας μεγάλωσε στη Φλόριντα και πέρσι πραγματοποίησε ταξίδι στη Συρία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ δηλώνουν πως γνώριζαν ότι βρισκόταν στη Συρία

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε προτού πραγματοποιηθεί η επίθεση, ότι ο Αμπού-Σάλχα είχε ταξιδέψει στη Συρία και είχε ενταχθεί σε ομάδα ανταρτών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο αξιωματούχος αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Αμπού Χουράιγια αλ-Αμρικί, ήταν αυτουργός μίας εκ των τεσσάρων βομβιστικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα την 25η Μαΐου στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας για λογαριασμό της οργάνωσης Τζαμπχάτ αλ-Νούσρα, η οποία είναι προσκείμενη στην αλ-Κάιντα και στόχος της οποίας είναι η πτώση της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα