Αχαϊα

Άμεση έναρξη και απρόσκοπτη λειτουργία των δρομολογίων του Προαστιακού έως την Κ. Αχαΐα ζητά ο Απ. Κατσιφάρας με επιστολή του σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ

Ακούστε το άρθρο

Την τήρηση των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων, με άμεση έναρξη και απρόσκοπτη λειτουργία των δρομολογίων του Προαστιακού στο τμήμα Σ.Σ Αγίου Ανδρέα έως Σ.Σ Κάτω Αχαΐας, ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με επιστολή που απέστειλε σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, προς τις Διοικήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε και του ΟΣΕ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσιφάρας στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια σχετικού εγγράφου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου «Έναρξη λειτουργίας της πράξης Αναβάθμιση υφιστάμενων γραμμών προαστιακού σιδηροδρόμου Πάτρας» του ΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020», όπως αυτό έχει τεθεί και συμφωνηθεί σε επανειλημμένες τεχνικές συσκέψεις από τον φορέα υλοποίησης / ΟΣΕ και τον φορέα χρηματοδότησης / Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η έναρξη εκτέλεσης των δρομολογίων στο τμήμα Σ.Σ Αγίου Ανδρέα έως Σ.Σ Κάτω Αχαΐας, θα έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιηθεί με οκτάωρη λειτουργία, μεταξύ 08.00 και 16.00, από τις 16-7-2019 έως και τις 20-8-2019, ημερομηνία, όπου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η γραμμή.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η έναρξη των δρομολογίων αυτών και λόγω της σημαντικότητας του έργου για την ευρύτερη περιοχή ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, παρακαλούμε όπως ενεργήσετε για την άμεση έναρξη και απρόσκοπτη λειτουργία των δρομολογίων, εφαρμόζοντας τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα».

Όλη η επικαιρότητα