Αγροτικά

Αμετακίνητοι από τα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου

trakterm_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου οι οποίοι αύριο θα προσέλθουν στο διάλογο με την κυβέρνηση.

Σήμερα Κυριακή οι αγρότες θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τριπόλεως – Κορίνθου στα διόδια Νεστάνης από τις 4.00 το απόγευμα ως αύριο το μεσημέρι, με την κυκλοφορία να εκτρέπεται από τον Αχλαδόκαμπο και να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους.

Στο μεταξύ οι αγρότες της Αργολίδας συγκεντρώνονται στο μπλόκο της Δαλαμανάρας στις 11.30 σήμερα και στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στους Μύλους όπου θα κλείσουν την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους, στην είσοδο των Μύλων από τις 1.00 μετά το μεσημέρι έως τις 5.00 το απόγευμα.

Από τις 4.00 έως τις 5.00 το απόγευμα που θα είναι κλειστοί και οι δύο δρόμοι, παλαιά και νέα εθνική οδός, η κυκλοφορία από Τρίπολη προς Κόρινθο κι αντίστροφα, θα διεξάγεται από την εθνική οδό Τρίπολη – Λεβίδι – Κανδύλα – Νεμέα, ένα δρόμο πολλών χιλιομέτρων στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Στην Λακωνία οι αγρότες θα κλείσουν σήμερα την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης, από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τον επαρχιακό δρόμο Σπάρτης – Καστόρι – Λογγανίκος – Μεγαλόπολη, ενώ Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα μπορούν να περάσουν και από παράκαμψη με τμήμα χωμάτινης διαδρομής από την περιοχή της Σκούρας.

Παράλληλα, κλειστή για πολλοστή ημέρα είναι η νέα εθνική οδός Κόρινθος – Αθήνα στο ύψος του Ισθμού, ενώ σήμερα το πρωί άνοιξαν την παλαιά εθνική οδό στον Ισθμό, χωρίς όμως να ενημερώσουν οι αγρότες, αν θα κρατήσουν ανοικτό το δρόμο ή θα τον κλείσουν ξανά και πότε.

«Επιβάλλεται διάλογος με την κυβέρνηση και πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν έχουμε δικαίωμα να μην προσέλθουμε στο διάλογο, γιατί πάνω από ένα μήνα βρίσκεται πολύς κόσμος στο δρόμο και αγωνίζεται», δήλωσε ο Χρήσος Αναγνωστάκος από το μπλόκο του Ευρώτα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτή την στιγμή Αργολίδα και Λακωνία καταστρέφονται οικονομικά, τα προϊόντα δεν εξάγονται, αφού τα τελωνεία είναι κλειστά και τα συμβόλαια για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο. Συνεπώς – τόνισε – επιβάλλεται ο διάλογος».

Πηγή: Ναυτεμπορική 

Όλη η επικαιρότητα