Ελλάδα

Αμετανόητος ο νταής αστυνομικός που χτύπησε τον 11χρονο – Τι είπε στους προϊσταμένους του

Ακούστε το άρθρο

Με απλοϊκό και άκρως κυνικό τρόπο επιχείρησε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να δικαιολογήσει στους προϊσταμένους του την αδικαιολόγητη πράξη να χαστουκίσει έναν 11χρονο.

«Με έβρισε αισχρά και με έφτυσε. Εκνευρίστηκα και τον χαστούκισα» φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά, ο «νταής» στο γρονθοκόπημα κατά του 11χρονου, αλλά «δειλός» στο να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του αστυνομικός.

Οι εν λόγω δικαιολογίες ήρθαν όταν πήγε στην υπηρεσία του προκειμένου να του κοινοποιηθεί η διαταγή της διαθεσιμότητας και να παραδώσει το δημόσιο υλικό που του είχε χορηγηθεί, ταυτότητα αστυνομικού, οπλισμό κ.ά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο εν λόγω αστυνομικός απέφυγε το αυτόφωρο ζητώντας… ρεπό για «σοβαρό προσωπικό λόγο». Όταν τα όρια του αυτοφώρου έληξαν, παρουσιάστηκε -χθες Δευτέρα- στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια έρευνας εις βάρος του.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζήτησε να ερευνηθεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. που ήταν παρόντες στο περιστατικό οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενοι για υπόθαλψη, καθώς στο επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό εμφανίζονται απαθείς και δεν αντιδρούν για να σταματήσουν τη βιαιοπραγία του συναδέλφου τους κατά του 11χρονου παιδιού.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή για τη λήψη καταθέσεων ώστε να εξακριβωθεί όχι μόνο αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης, αλλά αν διαπράχθηκε με την επιβαρυντική περίπτωση ότι ο δράστης είχε ρατσιστικά κίνητρα για την πράξη του εις βάρος του μικρού, που φαίνεται να είναι Ρομά.

Έψαχνε αυτούς που τον είχαν καταγράψει

Μετά το περιστατικό ο συγκεκριμένος αστυνομικός φαίνεται να έγινε αποδέκτης πληροφοριών ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγράψει την πράξη του.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, εκείνος επέστρεψε στην περιοχή αναζητώντας εκείνους που το έχουν καταγράψει.

Μερικές ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής, επικοινώνησε με τον προϊστάμενό του ώστε να του ζητήσει… ρεπό για «έναν σοβαρό προσωπικό του λόγο». Ο προϊστάμενός του χωρίς να γνωρίζει τι έχει συμβεί συμφώνησε, ωστόσο αργότερα, όταν το βίντεο της απαράδεκτης ενέργειάς του ήρθε στο φως της δημοσιότητας, επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να παρουσιαστεί κανονικά.

Ο αστυνομικός συμφώνησε, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ, επιδιώκοντας εμφανώς να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός μπήκε το 2011 στην Ελληνική Αστυνομία ως ειδικός φρουρός και, όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της υπηρεσίας του, είχε αρκετές συλλήψεις για τις οποίες έλαβε ηθικές αμοιβές και επαίνους!

Είχε κατηγορηθεί για ξυλοδαρμό

Το 2016, σύμφωνα με τον υπηρεσιακό του φάκελο, είχε καταγγελθεί και μηνυθεί ότι ξυλοφόρτωσε τον οδηγό και τη συνοδηγό οχήματος που δεν είχε σταματήσει σε σήμα ελέγχου στον Αγιο Διονύσιο Μενιδίου.

Ο αστυνομικός είχε κάνει σήμα στον οδηγό, εκείνος δεν σταμάτησε, τον καταδίωξε, κι όταν το όχημα σταμάτησε σε βενζινάδικο, άρχισε να τον χτυπά για να τον βγάλει από το αυτοκίνητό του. Σταμάτησε όταν επενέβη η σύζυγος του οδηγού με φωνές και κραυγές βοήθειας. Η υπόθεση έφθασε στις δικαστικές αίθουσες, με τον αστυνομικό να αθωώνεται.

Οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που ήταν μαζί του στο περιστατικό του Σαββάτου υποστήριζαν ότι δεν είδαν τι είχε γίνει, αλλά οι εικόνες του βίντεο τους διέψευδαν, καθώς όλοι τους είχαν πρόσωπο προς τον συνάδελφό τους που έδινε τη γροθιά.

Είχε κακομεταχειριστεί ξανά τον ίδιο ανήλικο

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» Ο 30χρονος αστυνομικός που χαστούκισε τον 11χρονο στο Μενίδι είχε κατηγορηθεί το καλοκαίρι του 2018 ότι είχε κακομεταχειριστεί τον ίδιο ανήλικο!

Ο παππούς του 11χρονου είχε κατηγορήσει τότε τον αστυνομικό ότι είχε τραβήξει το αυτί του εγγονού του. Μάλιστα, τότε είχε διαταχθεί και ΕΔΕ εναντίον του ίδιου ένστολου με άγνωστη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 30χρονος αστυνομικός φέρεται να σταμάτησε τους ίδιους ανήλικους με την «υπόνοια» ότι ήταν οι δράστες διάρρηξης ΙΧ σε γειτονικό σημείο. Κι όπου φαίνεται να συνάντησε τον παλιό του… γνώριμο ανήλικο.

Όλη η επικαιρότητα