Ηλεία Πολιτική

Αν. Νικολακόπουλος: Σημαντική η συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας

Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα σημαντική όσο και ενδιαφέρουσα με συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, συζητώντας μαζί του βασικά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του Νομού μέσω θαλάσσης.

Όπως ήταν φυσικό τα δύο λιμάνια μας, τόσο το Κατάκολο όσο και η Κυλλήνη μπήκαν σε άμεση προτεραιότητα με τον Ηλείο βουλευτή να ζητά περαιτέρω έργα και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την εικόνα  τους για επιβατικούς, εμπορευματικούς και τουριστικούς σκοπούς και τον

Υπουργό και αναγνωρίζει από την πρώτη στιγμή τη σημασία τους για τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και για την οικονομία της χώρας.

Έγινε αναλυτικά αναφορά από τον κ. Νικολακόπουλο για τη σημερινή εικόνα των λιμανιών μας, τονίσθηκε ότι από πλευράς σπουδαιότητας και εξυπηρέτησης πολιτών και τουριστών είναι ανάμεσα σε εκείνα που πρέπει να τύχουν της ανάλογης προσοχής από το Υπουργείο και την Πολιτεία γενικότερα, αλλά επισημάνθηκε η ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να καταστούν ασφαλή με την ανάλογη πιστοποίηση, και φυσικά πολύ πιο λειτουργικά με την κατασκευή εργασιών υποδομής.

ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ

Ένα σημείο που στάθηκε κυρίαρχα ο κ. Νικολακόπουλος ήταν και το θέμα της λειτουργίας των υδροπλάνων στην Ηλεία. Με δεδομένο ότι πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την δρομολόγησή τους σε αρκετά σημεία της χώρας ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να εξετασθούν περιπτώσεις που αφορούν στο Νομό μας, αφού τα υδροπλάνα θα έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στον τόπο και θα προσελκύσουν περισσότερο κόσμο, δημιουργώντας ένα ακόμη κομμάτι δυναμικού τουρισμού.

Άλλωστε όπως σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος  στο πρόσφατο παρελθόν έχει εκδηλωθεί το αντίστοιχο ενδιαφέρον για υδροπλάνα στην Ηλεία και για περιοχές όπως το Κατάκολο, η Ζαχάρω με τον Καϊάφα, η Κυλλήνη κ.λπ.

 

ΤΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό μέρος της συζήτησης, ήταν και η αξιοποίηση αλιευτικών καταφυγίων που ορισμένα αντιμετωπίζουν προβλήματα ενώ κάποια άλλα παραμένουν ακόμη «άγνωστα» στον τουριστικό μας κόσμο, παρά την σπάνια ομορφιά τους και τις δυνατότητες της ανάπτυξής τους.

Τέτοια καταφύγια είναι ένας πρόσθετα «θησαυρός» για την Ηλεία, γι’ αυτό σε συνεργασία με τους Δήμους, τα Λιμενικά Ταμεία, τους εμπλεκόμενους φορείς (π.χ.Ναυτικούς Ομίλους, Σύλλογος Αλιέων κ.λπ.) θα μπορούσε σε κεντρικό επίπεδο να προγραμματισθεί η ανάδειξη τους και η διευθέτηση των προβλημάτων τους, σε μια εξωστρεφή προσπάθεια, που θα τα κάνει ελκυστικά  για τα σκάφη επισκεπτών και απολύτως χρήσιμα για την τοπική οικονομία.

Όλη η επικαιρότητα