Ηλεία

ΑΝ.ΟΛ.: Συνάντηση με οινοποιούς Ν.Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευη 21-6-2019 στα Γραφεία της Αναπτυξιακής Ολυμπίας ΑΕ(ΑΝΟΛ ΑΕ) συνάντηση εργασίας με τους οινοποιούς του Νομού Ηλείας. Η συνάντηση διοργανώθηκε από την ΑΝΟΛ ΑΕ στα πλαίσια της υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος LEADER με την ευκαιρία δύο πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η εταιρεία στα πλαίσια του Προγράμματος LEADER και αφορούν στους οινοποιούς.

Στα πλαίσια της συζήτησης έγινε πλούσια ανταλλαγή απόψεων και αναφέρθηκαν ενδιαφέρουσες ιδέες από τους συμμετέχοντες για την αξιοποίηση του Προγράμματος, και όσον αφορά στην υλοποίηση του Διατοπικού Σχεδίου με θέμα “οι Δρόμοι του κρασιού της Πελοποννήσου” στο οποίο συμμετέχουν όλες οι Αναπτυξιακές Εταιρείες της Πελοποννήσου και όσον αφορά στην αξιοποίηση της υποδράσης 19.2.7.3 με τίτλο, “Συνεργασία μεταξύ μικρών επιχειρήσεων για διοργάνωση κοινών μεθόδων εργασίας και τη κοινή χρήση εγκαταστάσεων και πόρων καθώς και για την ανάπτυξη και/ή την εμπορία τουριστικών υπηρεσιών, που συνδέονται με τον αγροτουρισμό” που έχει προκηρυχθεί.

Η συνάντηση είχε ενδιαφέρον γιατί βρήκε την θερμή ανταπόκριση των οινοποιών για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στο Νομό, την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των οινοποιείων και τη δημιουργία ταυτότητας των τοπικών οίνων της Ηλείας.

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ανάληψη δράσης για την δικτύωση των οινοποιείων με τα εστιατόρια του Νομού και τη σύνδεση των κρασιών με την τοπική γαστρονομία, ενέργεια που περιλαμβάνει την ενίσχυση των επιχειρήσεων, την εκπαίδευση του προσωπικού τους, την κοινή προώθηση των προιόντων /υπηρεσιών κλπ.

Στη συνάντηση παραυρέθηκαν οι : Κων/νος Νικολούτσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας,  Βασίλης Κανελλακόπουλος(Κτήμα Μερκούρη), Σάκης Σταυρόπουλος(Κτήμα Σταυρόπουλου), Αντωνία και Γιάννης Χριστόπουλοι(Κτήμα Μαρκόγιαννη), Θεωδ. Ανδριοπούλου(Οινοποιείο Ανδριοπούλου), Κών/νος Διαμαντόπουλος(ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας). Εκ μέρους της ΑΝΟΛ ΑΕ συμμετείχαν τα στελεχη Ν.Θεοφιλόπουλος, Γεν. Δ/ντής, Γ. Μαυροειδής, γεωπόνος, Ολυμπία Ράλλη, αρχιτέκτων μηχανικός.

Συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η συνάντηση με την προετοιμασία του Σχεδίου στις αρχές Ιουλίου.

Επιπλέον θα ενημερωθούν και οι υπόλοιποι οινοποιοί που είχαν κληθεί αλλά δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Όλη η επικαιρότητα