Αν. Σκαρτσιάρης: Ενημέρωση για ναυγαγοσώστες και παραλίες

Ενημέρωση Αντιδημάρχου Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας κ. Ανδρέα Σκαρτσιάρη, σχετικά με την ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών του Δήμου Πύργου.      

Οι ναυαγοσώστες και η ναυαγοσωστική σχολή που καλύπτουν τις παραλίες του Δήμου Πύργου, τις τελευταίες ημέρες μας έχουν δείξει ότι θα κάνουν τα πάντα για να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή και σε πολλές περιπτώσεις κινδύνεψαν και οι ίδιοι για να κάνουν κάποια διάσωση. Από την αρχή της σεζόν έχουν γίνει 13 διασώσεις στις παραλίες του Δήμου Πύργου, εκ των οποίων μία τετραπλή στις 08/07/2018 στην Σπιάντζα, μία διπλή στις 09/07/2018 επίσης στην Σπιάντζα και μία με το περιπολικό σωστικό σκάφος στις 11/06/2018 ανοιχτά του Αγίου Ηλία, στην οποία οι ναυαγοσώστες και το σκάφος κινδύνεψαν από τα πολύ μεγάλα κύματα, με αποτέλεσμα το περιπολικό σκάφος να πάθει πολύ μεγάλες ζημιές, τις οποίες επιδιόρθωσε η ναυαγοσωστική σχολή που έχει αναλάβει το έργο.

Οι φιλότιμες προσπάθειες τους φυσικά αξίζουν τον σεβασμό και τα συγχαρητήρια όλων μας, παρόλα αυτά, το σημαντικό είναι να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα! Σε κάποιες παραλίες του Δήμου Πύργου, όπως στην Σπιάντζα και στον Άγιο Ηλία, το σημαντικότερο πρόβλημα δεν είναι τα κύματα, αλλά τα ρεύματα και οι δίνες που δημιουργούνται στην θάλασσα. Το ότι δημιουργούνται πολύ δυνατά ρεύματα χωρίς μεγάλο κυματισμό είναι μια τεράστια παγίδα για τους λουόμενους που όταν αντιληφθούν το πρόβλημα ίσως να είναι αργά! Για αυτόν τον λόγο πρέπει να συμμορφωνόμαστε όλοι με τις υποδείξεις του ναυαγοσώστη!!

Οι ναυαγοσώστες έχουν τοποθετηθεί στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Πύργου, Σπιάντζα, Καβούρι και Άγιο Ηλία και το ωράριο εργασίας τους είναι 10:30 – 17:30.

Επίσης το μηχανοκίνητο σκάφος με την ένδειξη ΣΩΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και ταυτόχρονα κάνει περιπολίες στις ανωτέρω παραλίες.

Τέλος πρέπει όλοι μας να μάθουμε την σημασία των σημαιών καιρού του ναυαγοσώστη:

KOKKINH ΣΗΜΑΙΑ= ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ = ΚΟΛΥΜΠΑΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ = ΚΟΛΥΜΠΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ