Κόσμος

«Αν τα κορίτσια είναι σέξι, τότε θα τα βιάζουμε»

f1-rape.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η 23χρονη φοιτήτρια, η 39χρονη Ελβετή τουρίστρια, η 32χρονη Βρετανίδα, το 7χρονο κοριτσάκι, η 14χρονη έφηβη…όλες τους θύματα βιαστών, όλες τους θύματα άγριας κακοποίησης που τα σημάδια της, σε όσες κατάφεραν να επιζήσουν, θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στη ψυχή και το σώμα τους.

Τα θύματα βιασμού στην Ινδία αυξάνονται δραματικά, με την κοινή γνώμη να προσπαθεί να βρει απάντηση στο φαινόμενο που παίρνει δραματικές διαστάσεις. Για ποιο λόγο, λοιπόν, οι άνδρες στην Ινδία ξεσπούν τις άγριες ορέξεις τους σε αθώες γυναίκες;

«Αν τα κορίτσια είναι σέξι, τότε τα αγόρια χάνουν τον έλεγχο και τα βιάζουν», απαντά αποστομωτικά ένας Ινδός σε δημοσιογράφο της Observer. Αυτό όμως πιστεύουν οι περισσότεροι Ινδοί; «Ο βιασμός είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ξεκινά από τη γυναίκα. Τρελαίνει τον άνδρα», λέει ένας άλλος άνδρας από την περιοχή της Γκόα, στον Γκέτιν Τσαμπερλέιν της βρετανικής εφημερίδας.

«Η κουλτούρα μας είναι διαφορετική. Τα κορίτσια δεν επιτρέπεται να βγουν έξω μετά τις έξι το απόγευμα, γιατί μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε, βιασμός, κλοπή, απαγωγή. Είναι στην νοοτροπία των ανθρώπων. Όμως, εκείνες φορούν κοντές φούστες και σέξι φορέματα, για αυτό συμβαίνει. Οι άνδρες δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους», δηλώνει ο 28χρονος Αμπχίτ Χαρμαλκάρ. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και ο αδερφός του, ο Αβινάς, καθώς δηλώνει πως οι γονείς δεν θα έπρεπε να αφήνουν τα κορίτσια να βγαίνουν αργά έξω από το σπίτι.

«Τι θέλει ένα κορίτσι στο λεωφορείο στις 20.30; Εκείνη την ώρα όλα μπορούν να συμβούν, γιατί κανείς δεν είναι στα λεωφορεία», υποστηρίζει. Από την άλλη, ο 21χρονος σερβιτόρος Ρόμπιν Σρέτα λέει πως «τα κορίτσια που έρχονται εδώ δεν συμπεριφέρονται σωστά. Αν υπάρχουν αγόρια ο βιασμός μπορεί να συμβεί. Αν φέρονται σεξουαλικά και την ίδια στιγμή δεν μιλούν στα αγόρια, τότε εκείνα θυμώνουν και βιάζουν».

Ο 32χρονος Πάπι Γκονζάλες, ιδιοκτήτης μπαρ, αποδίδει τους βιασμούς στην έλλειψη πορνείων στην περιοχή. «Στη Βομβάη υπάρχουν είκοσι τέτοια μέρη, εδώ όμως δεν μπορείς να βρεις πόρνη. Και όταν οι ντόπιοι βλέπουν λευκές, τότε αντιδρούν άσχημα». Την ίδια ώρα, τρόμο προκαλούν τα επίσημα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι στην Ινδία κάθε 21 λεπτά βιάζεται μια γυναίκα, ενώ για το 2011 το ποσοστό βιασμών αυξήθηκε κατά 9%. Την ίδια στιγμή, ακόμα πιο τρομακτικό είναι το ποσοστό όσων τελικά καταδικάζονται για τις πράξεις τους, καθώς οι καταδίκες για τους άνδρες που κακοποίησαν γυναίκες έπεσαν την ίδια χρονιά σε ποσοστό 26%.

Πηγή: www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα