Life

Αν θεωρείτε ότι είστε «εντελώς στρέιτ», αυτή η έρευνα θα σας σοκάρει

Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει αυτό που λέμε «εντελώς στρέιτ» και μια έρευνα ήρθε για να το αποδείξει.

Δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει αυτό που λέμε στρέι άντρας ή γυναίκα. Αντίθετα υπάρχει ένα φάσμα σεξουαλικών προτιμήσεων.

Οι ερευνητές έδειξαν σε άνδρες και γυναίκες διαφορετικά είδη πορνογραφικού υλικού. Αντί όμως να στηριχτούν στο τι έλεγε ο καθένας για το εκάστοτε υλικό, μελέτησαν τις σωματικές αντιδράσεις των συμμετεχόντων. Κυρίως τη διαστολή της κόρης του ματιού, που αποτελεί σημάδι σεξουαλικής διέγερσης.

Η έρευνα έδειξε ότι οι κόρες των ματιών των γυναικών διαστέλλονταν όταν έβλεπαν ερωτική σκηνή μεταξύ άνδρα και μια γυναίκας και μεταξύ δύο γυναικών.

KLADYK VIA GETTY IMAGES

Οι ομοφυλόφιλες γυναίκες διεγείρονταν περισσότερο από το σεξ μεταξύ των γυναικών.

Το ίδιο παρατηρήθηκε και για του άνδρες.

Όπως είπε στο Broadly ο Ritch C Savin-William από το Cornell University που πραγματοποίησε την έρευν, έδειξαν σε στρέι άντρες μια φωτογραφία μιας γυναίκας να αυνανίζεται και αντέδρασαν όπως θα αντιδρούσε ένας στρέιτ άντρας. Όπως όταν τους δείξαμε μια φωτογραφία ενός άντρα να αυνανίζεται, παρατήρησαν επίσης μια μικρή  διαστολή της κόρης του ματιού. «Έτσι καταφέραμε να αποδείξουμε ότι όλοι οι άνδρες δεν είναι ούτε στρέιτ, ούτε γκέι ούτε μπάι.

Σύμφωνα με τον ίδιον, όταν μιλάμε για γυναίκες η ιδέα της αμφιφυλοφιλία είναι πλέον πιο αποδεκτή (άλλωστε υπάρχουν και άλλες έρευνες που το αποδεικνύουν) ωστόσο οι άντρες ακόμη παλεύουν με το πατριαρχικό στίγμα.

DRAZEN_ VIA GETTY IMAGES

Πηγή: Independent

Όλη η επικαιρότητα