Ηλεία Πολιτική

Αναγένεσις στον δήμο Πύργου: Υπάρχει τρόπος, αλλά κάποιοι θέλουν να τον αγνοούν…

Ακούστε το άρθρο

Η Παράταξή μας ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ δια του επικεφαλής της Χάρη Μιχαλακόπουλου,  ήταν αυτή που ανέδειξε πριν από 2 μήνες,  το θέμα της κατασκευής  δομής μεταναστών στο Επιτάλιο. Πρόκειται για αταυτοποίητα άτομα διαφόρων εθνικοτήτων και άγνωστης προέλευσης, από όσα βλέπουμε  και στο Αιγαίο, στα νησιά μας..

 Κατανοούμε τους συμπολίτες μας Επιταλιώτες και Πυργιώτες στην αγωνία τους, είμαστε μαζί τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι υπάρχει τρόπος να μην κατασκευαστεί η δομή.

Νόμιμος και αποτελεσματικός τρόπος..!

Το είπαμε στον Δήμαρχο, αλλά δε βλέπουμε τελικά να ακούει…Μάλλον αυτά που κατηγορούσε “περί κατοχής όλης της γνώσης” τους προηγούμενους, κάνει ακριβώς τα ίδια ….

Δε γίνεται ο Πύργος και η Ηλεία να υποστούν κι άλλη υποβάθμιση. Άλλωστε φιλοξενούμε ήδη μετανάστες στη Μυρσίνη Λεχαινών και στη Μητρόπολη..

Όσον αφορά την Συλλογή υπογραφών και το περιβόητο δημοψήφισμα, ας ειναι ενα πολιτικό όπλο στα χέρια του θεσμικού εκπροσώπου του Δήμου μας.

Αλλά το ερώτημά του είναι από σαθρό και ελλιπές έως και παραπλανητικό…. Θυμίζει το ψέμα του Δημοψηφίσματος για το Ευρώ, το 2015. Θυμίζει επίσης τον Πόντιο Πιλάτο που ένιπτε τας χείρας του….περιμένουμε κάτι καλύτερο και ουσιαστικό από την Δημοτική αρχή που στα λόγια είναι εντάξει, αλλά στις πράξεις ακόμα τίποτα….

Και αν, τελικά, η Κεντρική εξουσία (Κυβέρνηση και Υπηρεσίες της) απορρίψουν ή αγνοήσουν το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, ποια θα είναι η επόμενη μας κίνηση; Θα επαναπαυτούμε , απλώς, ότι «κάναμε τον αγώνα μας», αλλά δεν μας ακούσανε; Με τέτοιες λογικές χαντακώνονται οι τοπικές κοινωνίες. Και στην Ηλεία το έχουμε διδαχθεί (;) αυτό πολλές φορές….

ΥΓ Η παράταξη μας θα εκπροσωπηθεί με πολυμελής αντιπροσωπεία και θα κάνει δηλώσεις ο Γεώργιος Κουρκούτας.

Όλη η επικαιρότητα