Κόσμος

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους χωρίς το μπροστινό σύστημα

94e56bff0496725985cd53a5a2111854.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένα επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας Avianca Airlines έκανε με ασφάλεια αναγκαστική προσγείωση στην Μπραζίλια την Παρασκευή καθότι το μπροστινό σύστημα προσγείωσης του δεν λειτούργησε, ανακοίνωσαν οι αρχές. Κανένας από τους 49 επιβάτες και το πλήρωμα πέντε ατόμων του αεροσκάφους τύπου Fokker 100 δεν τραυματίστηκε.

Ο πιλότος όταν κατάλαβε το πτητικό πρόβλημα έθεσε το αεροσκάφος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκανε γύρους πάνω από την πρωτεύουσα της Βραζιλίας για να αποβάλει τα καύσιμα και να μειώσει το βάρος του αεροσκάφους, σύμφωνα με την ηχογραφημένη συνομιλία του πληρώματος με τον πύργο ελέγχου την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Globo News.

«Το αεροπλάνο παρουσίασε ένα πρόβλημα στα υδραυλικά και το μπροστινό σύστημα προσγείωσης δεν άνοιξε, οπότε ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση με τους πίσω τροχούς και την κοιλιά της ατράκτου», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας. Αμέσως μετά την επιτυχή προσγείωση δυνάμεις της πυροσβεστικής έριξαν αφρό στο αεροπλάνο για να προλάβουν πιθανή ανάφλεξη.

Εξ αιτίας της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους της Avianca έκλεισε για ώρα ο ένας από τους δύο διαδρόμους του αερολιμένα της Μπραζίλια, καθυστερώντας τις πτήσεις στο τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βραζιλίας.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα