Αναγκαία η σχολή Τουρισμού στην Ηλεία – Ενημερωτική συνάντηση της Γκρεκοτέλ με σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου

Με στόχο τη συνεργασία και την ευοίωνη επαγγελματική προοπτική των σπουδαστών του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ & ΤΜ) του ΤΕΙ Πύργου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΙ ενημερωτική συνάντηση μεταξύ στελεχών του ξενοδοχειακού ομίλου Γκρεκοτέλ και καθηγητών και τελειόφοιτων σπουδαστών του τμήματος.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της εξάμηνης πρακτικής άσκησης που πρέπει να κάνουν οι τελειόφοιτοι του τμήματος για την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών  τους και την αποφοίτησή τους, με απώτερη επιδίωξη τη μετέπειτα επαγγελματική αποκατάστασή τους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τις παραμέτρους της πρακτικής άσκησης στον όμιλο Γκρεκοτέλ και τις προοπτικές μελλοντικής εργασίας, καθώς και για την εργασιακή εμπειρία που απέκτησε η πρώτη «φουρνιά» σπουδαστών που έκαναν πρακτική, μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η πρόεδρος του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ του ΤΕΙ Πύργου, Αναστασία Ζαφειροπούλου, η πρωτοβουλία της συνεργασίας ξεκίνησε πέρυσι και ήδη υπάρχει ικανοποίηση και διάθεση για τη συνέχισή της.

«Σήμερα ο όμιλος Γκρεκοτέλ είχε την καλή πρόθεση να έρθει με στελέχη της και να κάνει μια προβολή σχετικά με την εταιρεία και τις προοπτικές που προσφέρει στους φοιτητές μας σαν πρακτική άσκηση. Τα στελέχη τους είναι ικανοποιημένα από το επίπεδο της περσινής φουρνιάς φοιτητών που έκαναν πρακτική στον ξενοδοχειακό όμιλος, για αυτό και ενδιαφέρονται και για τη μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση», τόνισε η κα Ζαφειροπούλου, επισημαίνοντας τα οφέλη αυτής της συνεργασίας.

«Επιδιώκουμε να έχουμε καλές σχέσεις με ξενοδοχειακές μονάδες και ιδιαίτερα με μια μεγάλη και οργανωμένη εταιρεία όπως η Γκρεκοτέλ. Το να κάνουν την πρακτική τους άσκηση –που είναι προϋπόθεση για την απόκτηση πτυχίου- τα δικά μας παιδιά σε αυτά τα ξενοδοχεία είναι σημαντικό και για τα παιδιά και για την επιχείρηση. Προσπαθούμε να δώσουμε όσο το δυνατόν πιο στέρεες βάσεις και στο θεωρητικό και στο εργαστηριακό κομμάτι, που θα ολοκληρωθεί στην πρακτική άσκηση», είπε η πρόεδρος του τμήματος.

Αντίθετη η Γκρεκοτέλ στην κατάργηση του ΤΕΙ

Παρών στην ενημερωτική συνάντηση ήταν και ο διευθυντής του  «Grecotel Olympia Oasis» στην Ηλεία, Γιώργος Κοτσίφης, ο οποίος συζήτησε για αρκετή ώρα με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες και στη συνέχεια ανέλυσε το σκεπτικό της πρωτοβουλίας συνεργασίας με το ΤΕΙ Πύργου.

«Η σημερινή ενημερωτική συνάντηση με τους φοιτητές του ΤΕΙ Πύργου εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης της Γκρεκοτέλ να έρθει στην εκπαίδευση, ώστε να επενδύσουμε στους φοιτητές και στην προσπάθεια που κάνουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων και να απορροφήσουμε επαγγελματίες του τουρισμού κατευθείαν στα ξενοδοχεία μας», εξήγησε αρχικά ο κ. Κοτσίφης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της περασμένης χρονιάς.

«Στόχος μας είναι να απορροφήσουμε καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και να βοηθήσουμε το ΤΕΙ του Πύργου στην προσπάθεια που κάνει για την περαιτέρω ανάπτυξή του και παράλληλα να εξασφαλίσουμε και εμείς ποιοτική εκπαίδευση στους μετέπειτα εργαζόμενούς μας. Πιστεύουμε στο ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό και επενδύουμε στην ελληνική φιλοξενία και στο αυτοφυές του Έλληνα», ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κοτσίφης.

Απαντώντας σε ερώτηση της εφ. «Πατρίς» σχετικά με τα σενάρια μετακίνησης ή κατάργησης του τμήματος, ο κ,. Κοτσίφης εξέφρασε με σαφήνεια την αντίθεσή τους, τονίζοντας ότι μια τριτοβάθμια σχολή Τουρισμού ήταν κάτι που έλειπε από την Ηλεία.

«Όταν κάποιος θέλει να κλείσει μια σχολή, πόσο μάλλον στον τουρισμό,  δεν είναι ποτέ καλό. Η Ηλεία δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένη τουριστικά και χρειάζεται επένδυση, διότι παρά πολλά ακόμα να δώσει στον ελληνικό τουρισμό. Μια πάρα πολύ καλή σχολή όπως το τμήμα ΔΟΕΠ & ΤΜ του Πύργου, θα βοηθήσει πολύ, διότι  είναι κάτι που έλειπε από την Ηλεία. Αυτές οι σχολές είναι η πηγή για να δημιουργήσουμε και να μεγαλουργήσουμε στον τουρισμό. Η περιοχή έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, το δυναμικό υπάρχει, άρα πρέπει να στηριχθούμε γερά στην εκπαίδευση, από όπου θα βγουν οι μετέπειτα επαγγελματίες», είπε ο κ. Κοτσίφης.