Καταναλωτές

Ανακαλούνται από την ελληνική αγορά 14.000 Nissan Micra λόγω προβλήματος στο τιμόνι

nissan-micra-wallpaper.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την ανάκληση 14.152 αυτοκινήτων Nissan Micra (K12) από την ελληνική αγορά ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για έλεγχο της βίδας στήριξης του τιμονιού.

Πρόκειται για οχήματα, παραγωγής 2/12/2002 έως 12/05/2006.

Η Nissan εντόπισε ότι σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις μπορεί η βίδα στήριξης του τιμονιού να μην έχει συσφιχθεί επαρκώς. Εξαιτίας αυτού και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το υλικό του άξονα στήριξης του τιμονιού επηρεάζεται από τις διαφοροποιήσεις στη θερμοκρασία, μπορεί να προκληθεί υπερβολικός τζόγος στο τιμόνι.

Σε ακραίες περιπτώσεις και εφόσον το αυτοκίνητο συνεχίσει να κινείται με αυτό το σύμπτωμα για μεγάλη χρονική περίοδο, μπορεί να προκληθεί ζημιά στον σταυρό του τιμονιού, με αποτέλεσμα το τιμόνι να περιστρέφεται ελεύθερα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά με συστημένες επιστολές από την εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., επίσημη αντιπρόσωπος της ΝΙSSAN στην Ελλάδα, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου NISSAN, ώστε να γίνει έλεγχος και σύσφιξη της βίδας στήριξης του τιμονιού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στους αριθμούς 210 3489313 και 210 3489438.

Όλη η επικαιρότητα