Καταναλωτές

Aνακαλούνται μπαταρίες από notebook γνωστής εταιρίας

lenovo-thinkpad-edge-business-notebook.jpg
Ακούστε το άρθρο

Λόγω κινδύνου υπερθέρμανσης και ανάφλεξης σε σπάνιες περιπτώσεις, η Lenovo Technology ανακαλεί για αντικατάσταση τις μπαταρίες λιθίου για ορισμένα επαγγελματικά notebooks της σειράς ThinkPad.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, οι μπαταρίες που καλύπτει το πρόγραμμα ανάκλησης διανεμήθηκαν παγκοσμίως μεταξύ Οκτωβρίου 2010 και Απριλίου 2011 μαζί με καινούργια notebooks ή ως ανταλλακτικά. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί περίπτωση ατυχήματος που σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα’

Η Lenovo προσφέρει πληροφορίες για τη δωρεάν αντικατάσταση των μπαταριών τους εδώ και εδώ. Στις ιστοσελίδες αυτές παρέχεται αυτοματοποιημένη εφαρμογή ελέγχου του συστήματος με την οποία ο χρήστης μπορεί να διαπιστώσει αν το σύστημα με το οποίο μπαίνει στο Διαδίκτυο επηρεάζεται από την ανάκληση. Η ίδια αυτοματοποιημένη εφαρμογή διατίθεται και για έλεγχο σε σύστημα χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Η Lenovo συστήνει στους καταναλωτές, τα συστήματα των οποίων επηρεάζονται από την ανάκληση, να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή χωρίς μπαταρία μέχρι να παραλάβουν τη νέα.

Όλη η επικαιρότητα