Ηλεία

«Ανακαλύπτουμε και στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες»

Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο των δράσεων  υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων που στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξεκινά την υλοποίηση της πρώτης δράσης με θέμα  «Ανακαλύπτουμε και στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες», ένα πρόγραμμα που έχει ως  επίκεντρο παιδιά ηλικίας 4 εώς 8 ετών..

Με απώτερο στόχο την  αναστολή  των  κοινωνικών  ανισοτήτων η  υλοποίηση  δράσεων  ενημέρωσης, έγκαιρης παρέμβασης, στήριξης και αυτοεκτίμησης για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, συμβάλλουν τα μέγιστα στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη του παιδιού

Στόχος της προσέγγισης είναι η αξιολόγηση της ομιλίας, του λόγου και της επικοινωνίας ώστε σε ένα πρώτο επίπεδο να πραγματοποιηθεί πρώιμη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών ή αναπτυξιακών διαταραχών.

Η αξιολόγηση πλαισιώνεται από καθοδήγηση και ψυχοκοινωνική στήριξη των γονέων/ κηδεμόνων, δράσεις δημιουργικής έκφρασης όπως εργαστήρια κεραμικής και ζωγραφική για τα ίδια τα παιδιά καθώς και βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις για μεγάλους και μικρούς όπως παραστάσεις.

Το δεύτερο μάθημα της πρώτης  δράσης του προγράμματος για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί το προσεχές  Σάββατο 22/02/2020 στην πόλη της  Αμαλιάδα.

Πρόκειται για ένα εργαστήρι ζωγραφικής και κεραμικής στο χώρο «Καλλιτεχνείο» , της εικαστικού κας.Αλίκης Τσιφτσοπούλου.

Συγκεκριμένα στις 13.30 ξεκινήσει το πρόγραμμα ζωγραφικής ενώ στις 15.30 το αντίστοιχο πρόγραμμα κεραμικής.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 6985893923 και στο email: drasistebailias@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα