Εκλογές Πολιτική

Ανακοινώνεται ως υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα ο Ηλείος, Νάσος Ηλιόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Ο Ηλείος υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι τελικά, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αθηναίων, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr.  Ο κ. Ηλιόπουλος, το όνομα του οποίου είχε πέσει από καιρό στο τραπέζι, την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Ανοιχτής Πόλης θα πάρει και επίσημα το χρίσμα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Την υποψηφιότητα Ηλιόπουλου προωθούσαν από την αρχή σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου έλαβε τόσο την έγκριση του Μαξίμου, όσο και αυτή της Κουμουνδούρου.

Ο 35χρονος Νάσος Ηλιόπουλος, έχει πολύ καλές σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό, ενώ θεωρείται πρόσωπο που μπορεί να κερδίσει και ψήφους από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο.

Ο κ. Ηλιόπουλος έγινε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού το 2002 και από το  2010 ως το 2013 διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, ενώ στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέλαβε ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Από τις 28 Φεβρουαρίου 2018 είναι υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όλη η επικαιρότητα