Οικονομία

Ανακηρύχτηκε ανάδοχος για το έργο «Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου Μυκόνου»

Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 8 Αυγούστου 2018, το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμών με θέμα «Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου Μυκόνου».

Με την εν λόγω έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε:

  • Εγκρίθηκε στο σύνολο του το από 06.08.2018 Πρακτικό Νο 4 της Επιτροπής Διαγωνισμού, αναφορικά με τον έλεγχο και αξιολόγηση των δικαιολογητικών κατακύρωσης της συμμετέχουσας εταιρείας για το διαγωνισμό «Αποπεράτωση κλειστού γυμναστηρίου Μυκόνου», καθώς κατέθεσε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατακύρωσης, εμπροθέσμως και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διακήρυξη.
  • Κατακύρωσε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σε εταιρεία,  η οποία προσέφερε για την εκτέλεση του έργου ποσοστό έκπτωσης 45%, επί των τιμών του προϋπολογισμού της μελέτης της υπηρεσίας.

Η αρχική συνολική δαπάνη εκτιμώμενης μελέτης για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου  ανέρχεται σε 2.700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και καλύπτεται πλήρως από χρήματα του Δήμου Μυκόνου. Στο διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος προκηρύχτηκε την 19.10.2017 συμμετείχαν και κατέθεσαν προσφορά 22 εταιρείες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Μυκόνου πέτυχε σημαντική έκπτωση στο συνολικό κόστος υλοποίησης του έργου, της τάξεως του 45%.

Πρόκειται για ένα ιστορικό έργο υποδομής, το οποίο θα προσφέρει νέες δυνατότητες άθλησης στη νέα γενιά Μυκονιατών, αλλά και στα αθλητικά σωματεία του νησιού.

Το έργο αυτό αποτέλεσε βασική προτεραιότητα για την παρούσα Δημοτική Αρχή και αίτημα δεκαετιών των κατοίκων του νησιού, ενώ απαιτήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια προκειμένου να παρακαμφθούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που μαστίζουν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για την εκπόνηση των μελετών, τη λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Όλη η επικαιρότητα