Ανάκληση Hyundai ix35 λόγω προβλήματος στη ζώνη ασφάλειας

hyundai_ix35.jpg
Συνολικά 355 αυτοκίνητα Hyundai ix35 ανακαλούνται για αντικατάσταση του προεντατήρα στη ζώνη ασφαλείας του οδηγού.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με την Hyundai Hellas Π. & Ρ. ΔΑΒΑΡΗ ΑΒΕΕ, η ανάκληση αφορά οχήματα παραγωγής από 17 Οκτωβρίου 2011 έως και 5 Ιουνίου 2012 με εύρος πλαισίων από TMAJT81AACJ233920 έως TMAJU81VSCJ309398.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται να εμφανιστεί ελαττωματική λειτουργία του προεντατήρα της ζώνης ασφαλείας του οδηγού. Ως αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας είναι πιθανόν να υπάρξει μείωση της δύναμης συγκράτησης του οδηγού σε περίπτωση σύγκρουσης.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος ή τραυματισμού, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Hyundai σε όλη την Ελλάδα, για προληπτικό έλεγχο και αντικατάσταση του προεντατήρα εάν χρειάζεται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να τηλεφωνήσουν είτε στην Hyundai Hellas Π. & Ρ. ΔΑΒΑΡΗ στον αριθμό τηλέφωνο 210 5507220 (κ. Κυριαζή Βασιλική), είτε με τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Hyundai της περιοχής τους.

Newsroom ΔΟΛ