Ηλεία

Ανάπτυξη γα την Ηλεία: Στις 24/11 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ζαχάρω

Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες στο δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας για τη διοργάνωση της Αναπτυξιακής Ημερίδας που θα γίνει με πρωτοβουλία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στη Ζαχάρω.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα συζητηθούν προβλήματα και θα κατατεθούν αναπτυξιακές προτάσεις από τους συμμετέχοντες.

Οι προτάσεις αφορούν έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα αναδείξουν τουριστικά και πολιτισμικά μνημεία.

Έτσι λοιπόν στη διάρκεια της Ημερίδας, θα συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της φυσικής ομορφιάς και του ανεκμετάλλευτου πλούτου. Οι μετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις προτάσεις, να εκφράσουν πιθανές ερωτήσεις ενώ θα ακολουθήσει ένας γόνιμος διάλογος έτσι ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Στη συνέχεια θα γίνει ταξινόμηση των προτάσεων και θα αποσταλούν βάση αρμοδιότητας προς επίλυση είτε στο δήμο, είτε στην Περιφέρεια είτε στην κεντρική πολιτική εξουσία.
Πώς βλέπουν την ημερίδα οι τοπικές αρχές…

Ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κων. Αλεξανδρόπουλος σε δηλώσεις του στην εφημ. Πατρίς τόνισε ότι η ημερίδα όπως και κάθε πρωτοβουλία που προβάλλει έναν τόπο έχει μόνο θετικά. Πρόκειται συνέχισε για μια καλή προσπάθεια η οποία θα αναδείξει προβλήματα, θα προτείνει λύσεις και θα δοθεί η ευκαιρία να διευθετηθούν κάποια απ’αυτά, κατέληξε. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ Αν. Αλτάνης χαρακτήρισε την ημερίδα μια καλή πρωτοβουλία η οποία αισιοδοξεί να αποδώσει καρπούς και να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη στη Ζαχάρω και τη Φιγαλεία.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δήμητρα Σκαλτσά μας είπε ότι οι πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με αναπτυξιακές προτάσεις και επιχειρησιακά αναδεικνύουν προβλήματα και πιθανές λύσεις προς όφελος των δημοτων.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ζαχάρως κ. Χρ. Βλάχος αναφερόμενος στην ημερίδα δήλωσε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές και αναγκαίες να γίνονται στον τόπο καθώς μέσα απ’ αυτές προκύπτουν ιδέες και προτάσεις που μόνο θα βοηθήσουν την περιοχή.

Για χρόνια πρόσθεσε η Ζαχάρω και η Φιγαλεία είναι ξεχασμένες και τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να προωθηθούν προς λύση σημαντικά ζητήματα και ευχαριστούμε την εφημερίδα Πατρίς για την πρωτοβουλία που έχει πάρει.

Πολύ καλή πρωτοβουλία που δε θυμάται να έχει γίνει ξανά στο παρελθόν, χαρακτήρισε την ημερίδα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Φώτης Καλογερόπουλος.

Θετικός ως προς τις εργασίες της ημερίδας είναι και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Αριστογ. Ρουμελιώτης και τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η ευκαιρία να καταθέσουμε προτάσεις και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει θα κάνουμε τον απολογισμό μας για να δούμε τί καταφέραμε.

Αυτό για εμένα ορίζει τη συνέπεια και την υπευθυνότητα στον τόπο μου. Με θετικό πρόσημο βλέπει τη διεξαγωγή της Ημερίδας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Αβραμόπουλος, λέγοντας ότι η Ζαχάρω αλλά και γενικότερα η Ηλεία έχει μείνει πίσω σε όλα.

Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία αρκεί να υλοποιηθούν κάποια απ’ αυτά που θα πούμε. Τόσα χρόνια χορτάσαμε από υποσχέσεις. Την ώρα του απολογισμού, εκεί θα κριθούν όλα.

Η Ημερίδα της Ζαχάρως-Φιγαλεία εντάσσεται στο αναπτυξιακό πλαίσιο που έχει ξεκινήσει η εφημερίδα Πατρίς σε συνεργασία με τους δήμους της Ηλείας και είναι η τρίτη κατά σειρά.

Η πρώτη έγινε στην Αρχ. Ολυμπία το Σεπτέμβριο, στη συνέχεια ακολούθησε ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τώρα ήρθε η σειρά της Ζαχάρως.

Αιρετοί, σύλλογοι, φορείς και κάτοικοι είστε όλοι καλεσμένοι στις 24 Νοεμβρίου στη Ζαχάρω, ανεξάρτητα από πολιτικές ταυτότητες και κόμματα. Η ανάπτυξη και η αγάπη μας για τον τόπο υπερέχει όλων…

Όλη η επικαιρότητα