Ηλεία

Ανάπτυξη για την Ηλεία: Μια πρωτοβουλία του ΔΟΒ για το μέλλον του Νομού μας

Ακούστε το άρθρο
  • Ανοιχτή διαβούλευση – Κάνε κι εσύ την πρότασή σου

  • Λευτέρης Βαρουξής: «Nα χτίσουμε όλοι μαζί τον τόπο που θέλουμε και το μέλλον που μας αξίζει»

Στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης για την Ηλεία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή ξεκινά μια ανοιχτή διαβούλευση με όλους τους φορείς της περιοχής, τους Βουλευτές, τους Δημάρχους, όλους τους αιρετούς, τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ, τους επιχειρηματίες, το Επιμελητήριο, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και φυσικά τους Πολίτες αυτού του τόπου στους οποίους δίνει «βήμα» για να αναπτύξουν τον προβληματισμό τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Ο εμπνευστής της ιδέας –για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι –  Λευτέρης Βαρουξής μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή τόνισε μεταξύ άλλων:  «Θέλουμε όλοι μαζί να «χτίσουμε» τον τόπο και το μέλλον που μας αξίζει. Σε αυτό το πλαίσιο θέτουμε πέντε στόχους:

  • Να κρατήσουμε στον τόπο μας το ανθρώπινο κεφάλαιό του
  • Να σταματήσουμε την οικονομική ακινησία του Νομού μας που βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης στη χώρα και να εξασφαλίσουμε πόρους από τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για μεγάλες επενδύσεις
  • Να αξιοποιήσουμε τη γνώση των ανθρώπων μας και να σφυρηλατήσουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη
  • Να κάνουμε την Ηλεία μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή περιοχή
  • Να αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα

Για κάθε έναν από αυτούς τους στόχους θέλουμε να ξεκινήσουμε έναν ουσιαστικό διάλογο με τους θεσμικούς φορείς, τους οργανωμένους συλλογικούς φορείς της περιοχής μας, μα κυρίως με τους πολίτες».

«Στόχος μας, τόνισε ο κ. Βαρουξής, όλοι μαζί ενωμένοι να καταγράψουμε τα προβλήματα και να θέσουμε ουσιαστικές προτάσεις για τον τόπο μας, ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού, τόσο από την κεντρική κυβέρνηση, όσο και από τη νέα περιφερειακή αρχή αυτά που δικαιούται η Ηλεία μας».

Όλες οι προτάσεις και τα προβλήματα θα επεξεργαστούν από ειδικούς μελετητές, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν σε επτά ημερίδες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των Δήμων.

Η διαβούλευση θα παραμείνει ανοιχτή από την 23 Αυγούστου έως και τις 23 Σεπτεμβρίου και οι ημερίδες, οι οποίες θα είναι όλες ανοιχτές προς το κοινό, θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες έως και το τέλος του έτους. Πρώτη ημερίδα θα είναι αυτή της Αρχαίας Ολυμπίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Μπείτε στην σελίδα του patrisnews.com και συμπληρώστε ή «κατεβάστε» τη σχετική φόρμα και στείλτε μας την πρότασή σας. Μπορείτε να απευθυνθείτε ακόμη στο email μας: patrisnews@gmail.com ή στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας μας (Θεμιστοκλέους και Παπαφλέσσα, Πύργος, Ηλείας Τ.Κ. 27131) και στα τηλέφωνα 26210-22549, από όπου μπορείτε να προμηθεύεστε τη σχετική φόρμα.

Είμαστε εδώ για να «ακούσουμε» και να «προτείνουμε», να αναζητήσουμε όλοι μαζί λύσεις και δυνατότητες.

Μαζί να καταλήξουμε σε ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα δίνει ελπίδα, προοπτική και μέλλον στην Ηλεία.

Όλη η επικαιρότητα