Ηλεία

Αναπτυξιακή Ολυμπίας Α.Α.Ε. ΟΤΑ (ΑΝΟΛ ΑΕ): Επανεξελέγη πρόεδρος ο Σάκης Μπαλιούκος

Ακούστε το άρθρο

Αντιπρόεδρος ο Τάκης Αντωνακόπουλος, ποιο είναι το νέο Δ.Σ.

Σε εξέλιξη σημαντικά προγράμματα μέσω Leader, πολλές οι νέες επενδυτικές προτάσεις που εξετάζονται

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, επανεξελέγη χθες Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Ολυμπίας Α.Α.Ε. ΟΤΑ (ΑΝΟΛ ΑΕ), στις εκλογές που έγιναν στα Γραφεία της και που είχαν ως κύριο θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου μετά και τις τελευταίες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

Αντιπρόεδρος της ΑΝΟΛ ΑΕ εξελέγη ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ενώ αναλυτικά το νέο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Ολυμπίας είναι το ακόλουθο:

Μπαλιούκος Σάκης, Πρόεδρος Δ.Σ.
Αντωνακόπουλος Τάκης, Αντιπρόεδρος
Φλέσσας Παναγιώτης, Γραμματέας
Μαρίνος Ανδρέας, μέλος
Μπιλίρης Χρήστος, μέλος
Δάγκαρης Ιωάννης, μέλος
Μπαλαδήμας Ιωάννης, μέλος
Γεωργακόπουλος Μιλτιάδης, μέλος
Ζαχαρόπουλος Βασίλειος, μέλος
Γιανακόπουλος Πέτρος, μέλος
Σαντάρμης Χαράλαμπος, μέλος

Στη Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν τις εκλογές για το νέο Δ.Σ, και που έγινε σε πολύ καλό κλίμα και μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, παραβρέθηκαν φυσικά ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Σάκης Μπαλιούκος δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, και εκ μέρους των υπόλοιπων μετόχων οι κ.κ :

Τάκης Αντωνακόπουλος δήμαρχος Πύργου εκ μέρους του δήμου Πύργου δημάρχου,

Γιάννης Δάγκαρης, αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, εκ μέρους του Δήμου,

Παναγιώτης Φλέσσας Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας,

Πέτρος Γιαννακόπουλος εκπρόσωπος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος,

Ιωάννης Μπαλαδήμας, εκπρόσωπος του δήμου Ζαχάρως,

Κώστας Διαμαντόπουλος εκ μέρους της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας,

Παναγιώτα Γεωργακάκου, εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σχίνων,

και Χαράλαμπος Σαντάρμης εκπρόσωπος Συλλόγου Σχιναίων, καθώς και στελέχη της εταιρείας.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση των μετόχων για τα Προγράμματα που υλοποιεί η εταιρεία και τις επικείμενες προκηρύξεις.

Μετά το τέλος της συνέλευσης συνεδρίασε το νέο ΔΣ στην πρώτη του συνεδρίαση και συγκροτήθηκε σε σώμα.

 

Σάκης Μπαλιούκος : Έχουμε σε εξέλιξη πολλά αναπτυξιακά προγράμματα , σύντομα θα κινήσουμε και το Leader Αλιείας»

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΟΛ κ. Σάκης Μπαλιούκος, στις δηλώσεις που έκανε για τις εκλογές και για τα προγράμματα που «τρέχει» η Αναπτυξιακή Ολυμπίας τόνισε χαρακτηριστικά.

 

– Για τις εκλογές θέλετε να μας πείτε, ποια θέματα θα συζητηθούν και γενικότερα για το μέλλον της ΑΝΟΛ;
“Οι εκλογές αυτές δεν είναι σαν τις εκλογές που ξέρουμε να γίνονται σε άλλους φορείς. Θα γίνει μία κουβέντα με τους μετόχους δήμους και με τους άλλους φορείς, την ένωση, πολιτιστικούς συλλόγους και τα λοιπά, για να εκλέξουμε το νέο μας διοικητικό συμβούλιο, το οποίο έχει προγραμματισμένη δράση, γιατί τα προγράμματα τα οποία επεξεργαζόμαστε τρέχουνε ήδη και είμαστε τώρα στη φάση υλοποίησης δημοσίων έργων και αξιολόγησης ιδιωτικών έργων πού είναι ένα  στοίχημα για όλους εδώ. Υπάρχει μία διαρκής ανησυχία και προσπάθεια για προσφορά, δεν υπάρχουν αντιπαλότητες. Το δεύτερο θέμα που θα συζητήσουμε, είναι να προβούμε σε κάποιες οριακές τροποποιήσεις, όπως μας επιτρέπει το θεσμικό πλαίσιο στο καταστατικό της εταιρείας μας και βεβαίως να κάνουμε μία ενημέρωση σε όλα τα νέα μέλη μας, αλλά και παράλληλα και στον ηλειακό λαό, μέσα από την ενημέρωση που θα κάνουμε στην γενική μας συνέλευση. Εκτιμώ ότι όλα θα πάνε καλά, όλοι όσοι συμμετέχουν στον ΑΝΟΛ είναι αξιόλογα μέλη τα οποία θα προχωρήσουν όλα τα σχέδια. Ήδη υπάρχει είναι σίγουρος βηματισμός, αυτός που πρέπει να υπάρχει σε έναν τέτοιο φορέα, δεδομένου ότι η εταιρεία μας μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας, δεν έχει κατηγορηθεί ούτε για διαχειριστικά λάθη, ούτε για ταμειακές ελλείψεις, γενικώς για ολιγωρία του προσωπικού μας. Είναι μία από τις καλύτερες υπηρεσίες του νομού, γι’ αυτό άλλωστε κέρδισε την εκτίμηση όλων. Θα πάνε τα πράγματα καλά σε όλα τα επίπεδα”.

Θα υπάρξουν νέα προγράμματα που θα τρέξει η ΑΝΟΛ;
“Την πρωτοβουλία αυτή την έχει η Πολιτεία πάντα. Όταν αυτή μας δώσει την πρωτοβουλία να μπούμε σε προγράμματα, τότε βεβαίως θα είμαστε παρόντες. Αυτή τη στιγμή έχουμε σε εξέλιξη το Leader, αξιολογούμε τα έργα των ιδιωτών, που και αυτά εξαρτώνται πάντα από τις πρωτοβουλίες που παίρνει η πολιτεία και φυσικά από τα χρήματα που μας έχει διαθέσει. Φυσικά παίζει ρόλο και η πρόταση την οποία έχουν υποβάλλει οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μας, ενώ περιμένουμε σύντομα να κινήσουμε και το Leader Αλιείας ένα κομμάτι το οποίο θα συμπληρώσει πλήρως τον φάκελο αυτό. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο, θα έχουμε συνέχεια επαφές για να αυξήσουμε και το όριο του νομού μας, για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ένα καλό επενδυτικό πακέτο και το θετικό είναι ότι το τελευταίο αυτό διάστημα, μετά το τέλος της κρίσης, είναι η πρώτη φορά που έχουμε νέες επενδύσεις σε όλους τους τομείς.

Ποιους τομείς αφορούν οι νέες επενδύσεις που εξετάζετε;
“Οι προτάσεις που υπάρχουν είναι για όλες τις δράσεις. Υπάρχει ένα μοίρασμα του ενδιαφέροντος των επενδυτών σε όλους τους τομείς, όπως στην εστίαση, στα καταλύματα, έχουμε προτάσεις από βιοτεχνίες, καθώς και προτάσεις για προστιθέμενη αξία σε αγροτικά προϊόντα. Είναι ένα καλό πακέτο που αν μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε στο σύνολο του, θα είναι πολύ καλό για το νομό μας”.

Και μία δήλωση σας για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα απορρίμματα
“Τα σκουπίδια ήταν ένα καμπανάκι το οποίο οι παλιοί δήμαρχοι τονίζαμε ιδιαιτέρως, παρότι μας αφορά και εμάς. Όλοι οφείλαμε να έχουμε μεριμνήσει για αυτό. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε τις οικονομίες που πρέπει και να είμαστε εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις μας γιατί θα καταντήσουμε όπως ήμασταν σε μία εποχή, να μην μπορεί να γίνει η αφή της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και στον Πύργο να μην μπορούμε να περπατήσουμε. Για να σταματήσουν όλα αυτά και να μην έχουμε τις αιτιάσεις οι οποίες ακούστηκαν, θα πρέπει από Δευτέρα-Τρίτη να κοιτάξουμε, που θα εγκριθούν οι προϋπολογισμοί μας, να μπορούμε να πληρώσουμε τον άνθρωπο για να κάνει τη δουλειά του. Σήμερα (σ.σ χθες) δέχεται πάντως κανονικά τα απορρίμματα και θα τα δέχεται συνεχώς. Απλά μας τόνισε ότι δεν μπορούν μεγάλοι δήμοι να χρωστάνε 300, 400 και 500.000 ευρώ. Εγώ είδα ότι οι μικροί δήμοι έχουν σχεδόν εξοφλήσει και οι μεγάλοι ποιούν τη νήσσαν. Πρέπει να μάθουν να πληρώνουν όλοι…”.

Όλη η επικαιρότητα