Ελλάδα Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας: 5 και 6 Φεβρουαρίου στην Πάτρα παρουσία Τσίπρα

Ακούστε το άρθρο

Για τις 5 και 6 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, «κλειδώνει» η πραγματοποίηση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο είχε αναφερθεί με σχετικό δημοσίευμα, προ ολίγων ημερών, η ΠΑΤΡΙΣ, κάνοντας λόγο για «πάγωμα» λόγω των εξελίξεων που είχαν προκύψει με την ονομασία των Σκοπίων. 

Υπενθυμίζουμε ότι, αρχικά, η διεξαγωγή του Συνεδρίου είχε προαναγγελθεί για τα τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου του 2017 και τότε οι φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική ήταν η αιτία για την αναβολή του. Στην συνέχεια υπήρξε η πληροφορία ότι το Συνέδριο θα διεξαχθεί μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου με το εθνικό θέμα για τα Σκόπια να αλλάζει τις προτεραιότητες στην Κυβερνητική ατζέντα αναβάλλοντας το για δεύτερη φορά…

Απ` ότι φαίνεται… με την τρίτη το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις ημερομηνίες που προαναφέραμε και θα επικεντρωθεί σε θέματα όπως η Ενέργεια, οι Μεταφορές, η αξιοποίηση των Υδάτινων Πόρων και γενικότερα τα αγροτικά ζητήματα, η Παιδεία, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τα έργα υποδομών κ.α.

Υπενθυμίζουμε ότι στην διαμόρφωση της ατζέντας των θεμάτων του Συνεδρίου που αφορούν στην Ηλεία είχαν συμμετάσχει οι εκπρόσωποι φορέων του νομού στις συναντήσεις με τα Κυβερνητικά στελέχη, Δημήτρη Σακελλάρη και Μιχάλη Σιδηρόπουλο, που είχαν πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2017. Αλλεπάλληλες ήταν ανάλογες συσκέψεις και όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, με δημάρχους και εκπρόσωπους φορέων.

Όλη η επικαιρότητα