Κόσμος

Ανασκευάζουν τελικά η Πορτογάλοι για τα περί πτώσης Καναντέρ

Ακούστε το άρθρο

Κανένα αεροσκάφος «που επιχειρούσε στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών» δεν συνετρίβη σήμερα στην Πορτογαλία, δήλωσε ο επικεφαλής της αρχής πολιτικής προστασίας της Πορτογαλίας Βίτορ Βαζ Πίντο, ανασκευάζοντας τις πληροφορίες που είχε δώσει η υπηρεσία του πριν από λίγες ώρες.

Εκπρόσωπος τύπου της αρχής πολιτικής προστασίας γνωστοποίησε γύρω στις 17.00 τοπική ώρα ότι συνετρίβη ένα Καναντέρ στην περιοχή Πεδρόγαου Γκράντε, κοντά στο χωριό Ουζέντα, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες από το Σάββατο. Η τεράστια πυρκαγιά έχει προκαλέσει τον θάνατο 64 ανθρώπων.

Έντεκα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα περισσότερα Καναντέρ, έχουν αναπτυχθεί από την Κυριακή στην περιοχή: έξι από την Ισπανία, τρία από τη Γαλλία και δύο από την Ιταλία. Η Ισπανία είπε ότι το δυστύχημα δεν αφορά κανένα από τα δικά της Καναντέρ.

Η Πορτογαλία έχει ναυλώσει δύο Καναντέρ.

Τουλάχιστον 64 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 130 τραυματίστηκαν από τις φονικές δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Πορτογαλία.

Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ οργή και ερωτήματα προκαλεί ο μεγάλος αριθμός θυμάτων σε οδική αρτηρία της Πορτογαλίας. Τα θύματα παγιδεύτηκαν στα οχήματά τους και δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τη φωτιά.

Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακόινωσε ότι η φωτιά αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο «σύντομα», αλλά προειδοποιούν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας κάνουν δύσκολη την επιχείρηση της κατάσβεσης.

Η θερμοκρασία στις περιοχές όπου μαίνεται η φωτιά αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ άνεμοι πνέουν στην περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα