Αθλητισμός Ηλεία

Αναστάσιος Σακελλαρίου: Άσος… στα γκολπόστ και στα θρανία!

Ακούστε το άρθρο

Mπορεί να είναι χιλιοειπωμένο και ορισμένες φορές να φτάνει στα όρια του κλισέ ωστόσο είναι δεδομένο πια, πως όταν αγαπάς κάτι και το βάλεις στόχο, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει από το να το πετύχεις!

Και τα παραδείγματα είναι πολλά…

Και γύρω μας!

Ένα από αυτά είναι ο Τάσος Σακελλαρίου, ο νεαρός γκολκίπερ του Πανηλειακού και μέχρι πρότινος μαθητής του 4ουΓΕΛ Πύργου, που μετά την ανακοίνωση των βάσεων, είδε το όνειρο της Γεωπονικής να γίνεται πραγματικότητα, αφού τα 16.210 μόρια που συγκέντρωσε αποδείχτηκαν αρκετά για να του ανοίξουν την πόρτα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Και αν νομίζει κάποιος πως η διαδρομή του μέχρι την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ήταν εύκολη, κάνει λάθος! Ο Τάσος, εκτός από την Γεωπονική έχει ένα ακόμα μεγάλο πάθος, το ποδόσφαιρο. Τα τελευταία τρία χρόνια μάλιστα, όντας παίκτης του Πανηλειακού η καθημερινότητα του ήταν δύσκολη και επίπονη. Πόσο μάλλον φέτος, που έπρεπε να συνδυάσει τις προπονήσεις και τους αγώνες με το διάβασμα.

Η διαδρομή από το σχολείο στο γήπεδο και από το γήπεδο στο φροντιστήριο έγινε καθημερινότητα για τον ταλαντούχο τερματοφύλακα καθώς κάθε μέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε τρίωρες προπονήσεις και ακολούθως μέχρι αργά το βράδυ έπαιρνε θέση στα θρανία για να προετοιμαστεί για την αυριανή μέρα αλλά και για Πανελλήνιες που έρχονταν.

Υπήρξαν στιγμές που το μυαλό και το σώμα κουράστηκαν, υπήρξαν στιγμές που όπως παραδέχεται και ο ίδιος σκέφτηκε να τα παρατήσει…

Με την βοήθεια των δικών του ανθρώπων όμως, ο Τάσος Σακελλαρίου έβγαλε εις πέρας την διπλή αποστολή του αφού και στην σχολή που ήθελε, πέρασε αλλά και ακολούθησε τον αγαπημένο του Πανηλειακό σε όλη τη διαδρομή μέχρι το τέλος της χρονιάς, καταγράφοντας μάλιστα και 4 επίσημες συμμετοχές.

Γιατί ο Τάσος είχε πρόγραμμα! Και όταν έχεις πρόγραμμα και αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν γίνεται να αποτύχεις…

Πλέον, απαλλαγμένος από το άγχος των Πανελληνίων, ο ανερχόμενος πορτιέρο ετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στη ζωή του, στο οποίο, φυσικά, το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό «ρόλο» αφού ήδη βρίσκεται σε συζητήσει με ομάδες της Θεσσαλονίκης για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο ίδιος, βλέποντας τους κόπους του να αποδίδουν καρπούς, δηλώνει σήμερα στην «Πατρίς σπορ»:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος καθώς η Γεωπονική της Θεσσαλονίκης ήταν η δεύτερη επιλογή μου! Μου αρέσει να ασχολούμαι με τα φυτικά και γεωργικά προϊόντα και πιστεύω ότι είναι μια επιλογή που θα μπορεί να μου εξασφαλίσει επαγγελματικό μέλλον. Υπήρξαν αρκετές δυσκολίες στην φετινή χρονιά, κυρίως ψυχολογικές και είναι αλήθεια ότι πολλές φορές σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο όμως οι γονείς μου με στήριξαν. Όλα είναι στο μυαλό και αν θέλεις κάτι πολύ, τότε μπορείς να τα συνδυάσεις!  Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, τους γονείς μου, τον προπονητή μου Άγγελο Διγκόζη που με στήριξε αλλά και τους συμπαίκτες μου που ήταν στο πλευρό μου όλη τη χρονιά».

Όλη η επικαιρότητα