Μεσσηνία

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής Μεσσήνης με την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα

Ακούστε το άρθρο

Θρασύτατη διάρρηξη στα ΕΛΤΑ Μεσσήνης τα ξημερώματα του Σαββάτου

Ακόμα ένα σοβαρό περιστατικό παραβατικότητας σημειώθηκε στη Μεσσήνη. Γύρω στις 2.30 με 3.00 το πρωί του Σαββάτου τρεις άγνωστοι άνδρες έσπασαν τη γυάλινη πόρτα του καταστήματος των ΕΛΤΑ Μεσσήνης και εισέβαλαν. Αφού έκαναν άνω-κάτω συρτάρια και ντουλάπες στα «γκισέ» εξυπηρέτησης πελατών, αποπειράθηκαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος, χωρίς επιτυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες απέσπασαν ποσό κοντά στα 200 ευρώ που βρήκαν σε «συρτάρι», ενώ το ότι δεν πήραν άλλα χρήματα που υπήρχαν ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι τράπηκαν σε φυγή, καθώς άμεσα είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία.

Δεύτερο περιστατικό στην ίδια γειτονιά μέσα σε λίγους μήνες

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ταχυδρομείο Μεσσήνης βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού & Φέσσα, μια «ανάσα» από τη μικρή πλατεία της πόλης, στην «καρδιά» του Ιστορικού Κέντρου. Μόλις λίγους μήνες πριν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, άγνωστοι είχαν διαρρήξει και το «Καφεκοπτείο» που βρίσκεται στην ακριβώς απέναντι γωνία. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα ανάστατοι από την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα στην πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσσήνης. Πρόσθεταν, δε, ότι δεν υπάρχει κατάστημα ή διαμέρισμα που να μην έχει πέσει «θύμα» κλοπής.

Γιώργος Δαβίλας: «Στα όρια της αυτοδικίας οι κάτοικοι»

Δηλώσεις για τη χθεσινή διάρρηξη έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ, Γιώργος Δαβίλας, που βρέθηκε στο σημείο. Ο κ. Δαβίλας τόνισε ότι τη Δημοτική Αρχή απασχολεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο θέμα και τόνισε ότι ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, μέσα στους πρώτους 5 μήνες της θητείας του, έχει ήδη συναντηθεί δυο φορές με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Πρόσθεσε, όμως, ότι η συντεταγμένη Πολιτεία πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, καθώς η κατάσταση βρίσκεται ένα βήμα πριν εκτραχυνθεί και οι πολίτες πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ο κ. Δαβίλας δεν παρέλειψε να αναφερθεί συγκεκριμένα στην παραβατικότητα των Ρομά που δρουν στην περιοχή.

Πηγή: Εφ.«Θάρρος»

Όλη η επικαιρότητα