Ηλεία

Οι αναβάτες έστειλαν το μήνυμα σε Πύργο και Αρχ. Ολυμπία – Μεγάλη συγκέντρωση για καλό σκοπό (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη συγκέντρωση τους πραγματοποίησαν χθες στο κέντρο της πόλης του Πύργου ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών και βεσπών, πραγματοποιώντας παγκόσμια βόλτα στα πλαίσια του ιδρύματος «Movember» που είναι για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη και την ψυχική ηρεμία των ανδρών. Η συγκέντρωση αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία του Γιώργου Μπούζα, του Παναγιώτη Διαμαντόπουλου, του Χρήστου Σαργέντη και του Γιάννη Πλατανίτη.

Πολλοί ήταν οι μοτοσικλετιστές που βρέθηκαν στο κέντρο του Πύργου για να τιμήσουν την εκδήλωση αυτή, που θα είχε εναρκτήριο σημείο τον Πύργο και σημείο τερματισμού της βόλτας την Αρχαίο Ολυμπία, στην οποία θα απολάμβαναν τον καφέ τους όσοι το επιθυμούσαν.

Ο Γιώργος Μπούζας, ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, ευχαριστώντας τον κόσμο που τους τίμησε με την παρουσία του αλλά και έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βόλτα, ανέφερε: «Η σημερινή εκδήλωση γίνεται για τον καρκίνο του προστάτη και την ψυχική υγεία των ανδρών. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο event και δεν είναι μόνο τοπικό. Πραγματοποιείται σε 90 χώρες και πάνω από 600 πόλεις σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα με εμάς. Όλο αυτό είναι ένα εθελοντικό κομμάτι που το κάνουμε εμείς οι λάτρεις της κλασσικής και vintage μοτοσικλέτας, ακόμα και αν αυτές είναι βέσπες, bobber, chopper κ.ά. Όλο αυτό βέβαια διοργανώνεται σε ένα ασφαλές μέρος. Όλοι οι αναβάτες θα πρέπει να φοράνε τα κράνη τους και να πηγαίνουν με χαμηλές ταχύτητες. Έχουμε αρκετή συμμετοχή και όλοι έχουν έρθει με καλή διάθεση. Δεν περιμέναμε ότι οι συμμετοχές θα ήταν τόσες. Τελικά φαίνεται ότι ο κόσμος του Πύργου αγαπάει την κλασσική μοτοσυκλέτα και συμμετέχει σε τέτοιες διοργανώσεις. Η σκέψη μας ύστερα από τη σημερινή προσέλευση, σίγουρα οδηγείται στη διοργάνωση του επόμενου. Σίγουρα στη δεύτερη θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Θα υπάρχει περισσότερη ψυχαγωγία για τους αναβάτες και ήδη έχουμε σκεφτεί κάποια πραγματάκια για του χρόνου, που δεν προλάβαμε φέτος να τα κάνουμε λόγω συγκυριών. Σίγουρα είναι κάτι που θα συνεχίσουμε. Είναι για όλους τους άντρες, την οικογένειά μας, φίλους κ.ά. Αφορά την ψυχική υγεία και τον καρκίνο του προστάτη, οπότε φυσικά και θα το ξανακάνουμε».

Από την πλευρά του, ο δεύτερος από τους τέσσερις συνδιοργανωτές, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, τονίζει ότι πρέπει ο κόσμος να απολαύσει τη βόλτα και ότι γίνεται για καλό σκοπό: «Να ευχαριστήσουμε τους παρευρισκόμενους και όσους βοήθησαν σ’ αυτή την εκδήλωση, γιατί είναι καθαρά θέμα εθελοντικό. Απο ‘κει και πέρα, η βόλτα σήμερα είναι μια παγκόσμια βόλτα που γίνεται στα πλαίσια του ιδρύματος «Movember», που είναι για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη και την ψυχική ηρεμία των ανδρών. Πραγματοποιείται πρώτη φορά στην Ηλεία. Πέρυσι έγινε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Σαντορίνη αν δεν κάνω λάθος. Φέτος πήραμε πρωτοβουλία να το οργανώσουμε και εμείς εδώ. Βλέπουμε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Η βόλτα μας θα πραγματοποιηθεί με τα εξής βήματα. Ξεκινάμε από το πιο κεντρικό σημείο του Πύργου κοντά στην πλατεία, με προορισμό τα Ολύμπια. Εκεί θα βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες, θα πιούμε ένα καφέ και θα κάνουμε μια κουβέντα. Σε συνεννόηση με τα παιδιά θα γίνει και μια συζήτηση για την επόμενη βόλτα που θα διοργανώσουμε στην πορεία και πότε θα είναι. Ελπίζουμε να το ευχαριστηθούμε και εμείς και όσοι θα μας βρουν στο δρόμο».

Όλη η επικαιρότητα