Ηλεία

Αναβαθμίζεται η ανακύκλωση στο Δήμο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Νέα δεδομένα φέρνει ο Δήμος Πύργου στο θέμα της ανακύκλωσης τις επόμενες μέρες.

Μετά από οργανωμένες κινήσεις του Δήμου και συγκεκριμένα της Υπηρεσίας Καθαριότητας θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια, η οποία θα στηριχτεί στους νέους αλλά στη συμβολή όλων των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος – μιλώντας για το θέμα -μεταξύ των άλλων τόνισε: “Από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων μας στο Δήμο Πύργου δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στα ζητήματα της καθαριότητας και της ανακύκλωση. Οι συγκεκριμένοι τομείς αποτελούν προτεραιότητα για τη σημερινή δημοτική αρχή και πλέον προχωράμε σε επιτάχυνση όλων των διαδικασιών. Στην υλοποίηση του νέου οικονομικού προγράμματος θα αποκτηθούν οχήματα, κάδοι και οποιοδήποτε άλλο μέσο συμβάλει αποτελεσματικά στην επίτευξη του στόχου.

Η ανακύκλωση είναι πρόκληση. Σ ‘αυτό το στοίχημα για τη πόλη μας, θα έχουμε μαζί μας τη νέα γενιά, με νέες νοοτροπίες υποστηρίζοντας τη νέα οικονομία. Για τα παιδιά η ανακύκλωση θα αποτελεί τρόπο ζωής. Θα συμβάλουν στη νέα οικονομία, θα παράγουμε λιγότερα απορρίμματα, θα πετύχουμε μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και θα αποκτήσουμε έσοδα από τη διαχείριση.

Στόχος μας και η μείωση τελών για τους δημότες, “Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας, πρασίνου και ανακύκλωσης κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος δήλωσε για το θέμα : ” Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος, στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ανακύκλωση σε κάθε υλικό της ,γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο κλπ. Όταν ξεπεραστεί η πανδημία του κοροναϊού και ξεκινήσει πάλι η λειτουργία των καταστημάτων (κυρίως εστίασης και καφετεριών) θα προχωρήσουμε σε διανομή κατάλληλου υλικού (ειδικές σακούλες) προκειμένου να γίνεται οργανωμένα απόθεση στις ειδικές καμπάνες ανακύκλωσης γυαλιού. Θα συνεχίσουμε το έργο μας με διανομή ενημερωτικοί υλικοί για τα σχολεία, αλλά και ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανακύκλωση και τα οφέλη της.

Συμπληρωματικά θα προγραμματιστούν ημερίδες του Δήμου Πύργου, σε συνεργασία με τη Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) για τη πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών. Προκειμένου να φτάσουμε σήμερα και να έχουμε αυτές τις δράσεις επαναπροώθησης της ανακύκλωσης, χρειάστηκαν για όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα επαφές με την Ε.Ε.Α.Α. με το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ. – Πάτρα) και το Δήμο Πατρέων.

Υπάρχει στη νοοτροπία των δημοτών η έννοια της ανακύκλωσης και αυτό είναι πολύ θετικό στη νέα μας προσπάθεια. Χαρακτηριστικά αναφέρω τη περίπτωση της παραλιακής περιοχής του Κατακόλου, όταν ζητήθηκε η διατήρηση της καθαριότητας και να το μην έχουμε ξανά, εναπόθεση σκουπιδιών εκτός κάδων, αυτό τηρείτε από το συντριπτικό αριθμό κάτοικων, αποτελώντας ένα αισιόδοξο μήνυμα.”

Όλη η επικαιρότητα