Ελλάδα

Αναβιώνει το έγκλημα της Μακρυρράχης που συγκλόνισε το Πήλιο

Ακούστε το άρθρο

Αναβιώνει το έγκλημα της Μακρυρράχης που συγκλόνισε το Πήλιο. Κανείς δεν περίμενε πως τα κακόγουστα αστεία στο χωριό θα οδηγούσαν στη δολοφονία του άτυχου αγρότη.

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Τρικάλων θα καθίσει εντός της ημέρας, ο 50χρονος κατηγορούμενος του στυγερού εγκλήματος, το οποίο συγκλόνισε τη Μακρυρράχη τον Απρίλιο του 2016, με θύμα τον 61χρονο αγρότη Λάμπρο Μαλαχιά. Ο 50χρονος, ο οποίος κρατείται όλο αυτό το διάστημα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σοβαρή σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή – οπλοχρησία. Βραδινές ώρες στις 2 Απριλίου 2016, ο 50χρονος είχε πάει  στο σπίτι του άτυχου αγρότη. Στην αποθήκη του σπιτιού του συζητούσε με τον 61χρονο και την 36χρονη πρώην φίλη του, για την οποία αρνούταν να συνειδητοποιήσει ότι έκανε καινούργια αρχή στη ζωή της και της ζητούσε να γυρίσει πίσω.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ακούσει στη γειτονιά ήδη έναν πυροβολισμό, όμως προς στιγμήν πίστευαν ότι το επεισόδιο είχε καταλαγιάσει. Κάποια στιγμή η 36χρονη βγήκε έξω με σκοπό να καλέσει σε βοήθεια το ΕΚΑΒ καθώς ο 61χρονος ήταν τραυματισμένος στο χέρι. Ωστόσο, προς αιφνιδιασμό τόσο των θυμάτων, όσο και των γειτόνων, ο 50χρονος παρά τις προτροπές να σταματήσει, έδωσε και συνέχεια. Η 36χρονη δεν είχε ενδώσει, δεν είχε αλλάξει γνώμη, δεν είχε γυρίσει κοντά του.

Γύρω στις 9.45 το βράδυ παραδομένος στη ζήλεια κινήθηκε με την καραμπίνα προς την 36χρονη την πυροβόλησε με το όπλο στο χέρι και στη συνέχεια τη χτυπούσε με το κοντάκι του όπλου σε διάφορα σημεία του σώματος της. Ανικανοποίητος για την εκδίκηση που ήθελε να πάρει, παρά τις προτροπές και τις παρακλήσεις να σταματήσει έστω και την τελευταία στιγμή, κινήθηκε προς την αποθήκη μπήκε μέσα και πυροβόλησε τον 61χρονο στην κοιλιά. Στη συνέχεια, τον χτυπούσε με το κοντάκι σε διάφορα σημεία του σώματος μέχρι που εκείνο έσπασε και έπεσε κάτω. Πήρε το όπλο του και επέστρεψε σπίτι του.

Ο 50χρονος συνελήφθη λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας που τον αναζήτησαν και τον βρήκαν σπίτι του. Είχε καταναλώσει δύο ποτήρια φυτοφάρμακο και βρισκόταν στο κρεβάτι. Ο 50χρονος αρχικώς νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χωρισμός του με την 36χρονη τον έκανε να μαραζώνει. Κανένας όμως δεν μπορούσε να φανταστεί τις καταδικαστέες πράξεις στις οποίες σχεδίαζε να προχωρήσει οπλισμένος με έντονο πάθος και ζήλια. Ούτε βέβαια και να υποψιαστεί ότι τα πειράγματα ορισμένων του χωριού ότι «του έκλεψαν τη φίλη» πόσο του στοίχιζαν σε προσωπικό επίπεδο και τον έκαναν να υποφέρει περαιτέρω. Υπήρχαν ορισμένοι, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, που αν και τον έβλεπαν να μαραζώνει, ωστόσο του έλεγαν περιπαικτικά ότι «σου πήραν τη φίλη σου μέσα από τα χέρια σου», ότι «πάει η γυναίκα σου»…

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Όλη η επικαιρότητα