Μεσσηνία

Αναβλήθηκε για Σεπτέμβριο η δίκη υπεξαίρεσης 462.000 ευρώ από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ακούστε το άρθρο

Με αναβολή για εκδίκαση της υπόθεσης το Σεπτέμβριο έληξε το… «θρίλερ» που είχε ξεκινήσει από τις 26 Μαρτίου, για την εκδίκαση ή όχι στο Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας της υπεξαίρεσης 462.000 ευρώ από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Έπειτα από αρκετές διακοπές της συνεδρίασης όλο αυτό το διάστημα και μία μήνυση που κατατέθηκε από το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, δικηγόρο Αθηνών Μιχάλη Δημητρακόπουλο, κατά του προέδρου Εφετών Καλαμάτας, το αίτημα υπεράσπισης για αναβολή έγινε δεκτό χθες κατά πλειοψηφία, με μια εφέτη να εμμένει στη διακοπή της δίκης, ώστε να εκδικασθεί η υπόθεση.

Από διακοπή σε διακοπή
Η υπόθεση της υπεξαίρεσης αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και με ένταλμα συνελήφθη ο πρώην ταμίας, καθώς οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης είχαν διαπιστώσει έλλειμμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών, ο πρώην ταμίας του νοσοκομείου φέρεται να ιδιοποιήθηκε ποσό που ανέρχεται σε 462.375,83 ευρώ.
Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών με την έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Στις 26 Μαρτίου είχε ορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, σε δεύτερο βαθμό. Στην πρώτη αυτή ημέρα συνεδρίασης είχε ζητηθεί αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Δημητρακόπουλος δεν μπορούσε να παρασταθεί. Ωστόσο, η Έδρα του Πενταμελούς δεν έκανε δεκτό το αίτημα και διέκοψε την εκδίκαση για την επόμενη ημέρα, 27 Μαρτίου, που θα συνεχιζόταν η συνεδρίαση του δικαστηρίου.
Ούτε, όμως, και τότε μπόρεσε να παρασταθεί ο συνήγορος υπεράσπισης. Το δικαστήριο και πάλι απέρριψε το αίτημα αναβολής και διέκοψε για 12 Απριλίου.

Και από διακοπή σε αναβολή
Με την έναρξη της συνεδρίασης στις 12 Απριλίου ο κατηγορούμενος προσκόμισε στην Έδρα έγγραφο του δικηγόρου κ. Δημητρακόπουλου πως βάσει της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας απέχει από την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς πρόκειται για την 3η κατά σειρά διακοπή.
Το δικαστήριο προσπάθησε τότε να προχωρήσει σε διορισμό δικηγόρου, όμως κανείς δε δέχτηκε να ξεκινήσει την εκδίκαση την ίδια ημέρα. Κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία, ο πρόεδρος Εφετών που προήδρευε της συνεδρίασης ανακοίνωσε δημόσια ότι ο κ. Δημητρακόπουλος κατέθεσε εναντίον του στον Άρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά και γι’ αυτό θα ζητήσει την εξαίρεσή του από την υπόθεση. Διέκοψε, δε, για χθες, 9 Μαΐου.
Πράγματι, χθες της διακοπείσας συνεδρίασης προήδρευσε άλλος πρόεδρος Εφετών. Με την έναρξη συνεργάτης του κ. Δημητρακόπουλου κατέθεσε εκ νέου αίτημα αναβολής με το αιτιολογικό πως βάσει της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας απέχει έπειτα από τόσες διακοπές της συνεδρίασης.
Ύστερα από διάσκεψη ο πρόεδρος της Έδρας ανακοίνωσε πως κρίνεται νόμιμο το αίτημα της αναβολής και γίνεται δεκτό από την πλειοψηφία της Έδρας, πλην μίας Εφέτη που είχε την άποψη πως πρέπει να υπάρξει νέα διακοπή της συνεδρίασης και να προσέλθει ο δικηγόρος να υπερασπισθεί τον πελάτη του.
Ως νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης ορίσθηκε η 24η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα