Ηλεία

Αναβολή με εισαγγελικό αίτημα στη δίκη για τα δύο έργα αυτεπιστασίας που κατηγορείται ο δήμαρχος Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών η εκδίκαση της υπόθεσης του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, που κατηγορείται  για την πρόσληψη υπεράριθμου εργατοτεχνικού προσωπικού, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Εισαγγελέως της έδρας.

Συγκεκριμένα η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευσή της υποστήριξε ότι αδυνατεί να αποφανθεί σχετικά με την υπαιτιότητα του Δημάρχου Πύργου, καθώς ούτε από τα στοιχεία της ποινικής δικογραφίας προέκυψε κάτι επιβαρυντικό, ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων.  Η αίτια της αναβολής ήταν η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από τεχνικούς υπάλληλους που θα διοριστούν  προκειμένου να αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες κατασκευής των δυο έργων αυτεπιστασίας που εκτελέστηκαν το έτος 2006 επί δημαρχίας Γαβρίλη Λιατσή.

Η μετ’ αναβολή δικάσιμος προσδιορίστηκε για τις 12 Δεκεμβρίου 2017. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Λιατσή κ. Κωνσταντίνο Κρεμμύδα «η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τον Δήμαρχο Πύργου καθώς στην έως  τώρα διάρκεια της δίκης δεν προέκυψε καμία ευθύνη εις βάρος του ενώ αντίθετα αναδείχτηκαν στοιχεία περί της αθωότητας αυτού αφού ήταν ξεκάθαρο ότι πρόκειται περί πολίτικης του διώξεως καθώς ο φάκελος που είχε δημιουργηθεί ήταν ελλιπέστατος.»

Ειδικότερα σε γραπτή δήλωση του ο κ. Κρεμμύδας αναφέρει τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών συνεδρίασε για 6η ημέρα, για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον Δήμαρχο Πύργου κ. Λιατσή, δεν μπόρεσε να οδηγηθεί σε κρίση επί της ενοχής του ή όχι, αφού τα στοιχεία της ποινικής δικογραφίας είναι ελλιπή, πλην όμως με αυτά τα στοιχεία ο Δήμαρχος είναι σήμερα κατηγορούμενος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εξ αιτίας της ποινικής του δίωξης ήταν ορατός ο κίνδυνος να κηρυχθεί έκπτωτος από το Δημαρχικό Θώκο, κάτι το οποίο απεφεύχθη τελευταία στιγμή.

Πεποίθησή μου όσο και των κ. Τσόλκα και Ζυγούρη έτερων πληρεξουσίων δικηγόρων του Δημάρχου, είναι ότι εάν δεν είχε εκλεγεί εκ νέου Δήμαρχος ο κ. Λιατσής, δεν θα ήταν δυνατόν να προσκομίσουμε στο Δικαστήριο πλήθος εγγράφων που αποδεικνύουν την αθωότητα του, έγγραφα στα οποία είχαν πρόσβαση πολλοί, πλην όμως δεν προσκομίστηκαν αρμοδίως.

Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου για νέα πραγματογνωμοσύνη, αν και αμφιβάλουμε για την δυνατότητα ολοκλήρωσής της μετά από έντεκα έτη από τότε που έλαβαν χώρα τα έργα, απλώς θα έρθει να συμπληρώσει και την προηγούμενη πραγματογνωμοσύνη της κ. Ανακρίτριας Πύργου, όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία του φακέλου της ποινικής δικογραφίας, ότι όλες οι ενέργειες του Δημάρχου ήταν σύννομες και καμία έκνομη πράξη δεν έλαβε χώρα.»

Όλη η επικαιρότητα