Ομογένεια

Αναζητείται ένας άνδρας για τη δολοφονία της οικογένειας Σαββόπουλου

savopoulos_amy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στον ομογενή Σάββα Σαββόπουλο, την σύζυγό του Εϊμι, τον 10χρονο γιο τους Φίλιπ και την οικιακή τους βοηθό, την 57χρονη Βεραλίτσια Φιγουέροα, από το Σίλβερ Σπρινγκ Μέριλαντ, ανήκαν τελικά τα τέσσερα πτώματα που βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης μέσα στην κατεστραμμένη από φωτιά οικία του ζευγαριού σε πλούσια περιοχή της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ηδη έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για τον εντοπισμό ενός άνδρα που θεωρείται «άτομο ενδιαφέροντος» για την όλη υπόθεση. Οπως έγινε γνωστό, τα tρία από τα τέσσερα θύματα έφεραν τραύματα από
αμβλύ αντικείμενο, που προκάλεσε και το θάνατό τους, ενώ η φωτιά στην οικία πιθανότατα προκλήθηκε στη συνέχεια από τον δράστη στην προσπάθειά του να σβήσει τα ίχνη του.

Το άτομο, το οποίο αναζητείται από τις Αρχές, φέρεται να είχε οδηγήσει την ημέρα της δολοφονίας την μπλε «Πόρσε» της οικογένειας, η οποία βρέθηκε κατεστραμμένη από φωτιά το απόγευμα της Πέμπτης, την ίδια ημέρα δηλαδή που διαπράχθηκε η τετραπλή δολοφονία, στο Μέριλαντ. Η Αστυνομία επίσης έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από βίντεο κλειστού κυκλώματος στο οποίο εμφανίζεται ο άνδρας, ο οποίος αναζητείται. Φορά καπέλο και κινείται με γρήγορες κινήσεις πίσω από ένα κτίριο. Η οικογένεια Σαββόπουλου είχε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα μέχρι την Πέμπτη, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι που προμήνυε ό,τι συνέβη. Ο 46χρονος Σάββας Σαββόπουλος προσπαθούσε να ετοιμάσει τα πάντα για τα εγκαίνια ενός κέντρου Πολεμικών Τεχνών στο Σαντίλι της Βιρτζίνια. Ετσι ζήτησε τη βοήθεια μιας εκ των οικιακών του βοηθών. Η 47χρονη σύζυγός του ήταν άρρωστη και ο 10χρονος γιος τους ανάρρωνε από τραύματα που είχε υποστεί ύστερα από ατύχημα με όχημα τύπου «go-kart». Οπως προαναφέρθηκε, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Οταν μάλιστα η Ντέμπρα Μάσερ μίλησε στο τηλέφωνο με τον αδερφό της Σάββα Σαββόπουλο, την Πέμπτη το πρωί, ο εκτελεστικός διευθυντής και πατέρας μίας εξέχουσας οικογένειας στην περιοχή της Ουάσιγκτον φαινόταν ήσυχος και ευδιάθετος.

Ωρες αργότερα, ο Σαββόπουλος, η γυναίκα του, ο γιος τους και η οικιακή τους βοηθός βρέθηκαν νεκροί από τους πυροσβέστες, που μόχθησαν να σβήσουν την πυρκαγιά στο σπίτι τους στη Βορειοδυτική Ουάσιγκτον DC. Η Αστυνομία την Παρασκευή συνέχισε να προσπαθεί να κατανοήσει τι συνέβη σε αυτή την οικογένεια που όλα φάνταζαν καλά, ακόμη και όταν το μυστήριο στην υπόθεση του θανάτου τους βάθαινε. Η επικεφαλής της Αστυνομίας της πόλης, Κάθι Λ. Λιανέρ, είπε ότι η πυρκαγιά στην οικία της οδού Woodland Drive NW ήταν «βαλτή», ότι στα τρία θύματα βρέθηκαν πληγές και ότι η «Πόρσε 911» της οικογένειας βρέθηκε καμένη στο χώρο στάθμευσης μίας εκκλησίας στο Χάιατβιλ του Μέριλαντ. Οι θάνατοι προκάλεσαν σοκ στην οικογένεια, τους φίλους και τους γείτονες, που ανέφεραν ότι δεν είχαν δει κάτι στραβό στην οικογένεια τις μέρες ή τις εβδομάδες που είχαν προηγηθεί της πυρκαγιάς. Ορισμένοι συγκεντρώθηκαν να προσευχηθούν στα θύματα στον Εθνικό Καθεδρικό της Ουάσιγκτον, ενώ οι ερευνητές συνέχισαν να ψάχνουν για στοιχεία στην κοκκινότουβλη οικία.

«Δεν μπορώ να εκφράσω τη θλίψη μου», δήλωσε η Μάσερ. «Δεν μπορώ να πω οτιδήποτε…». Η Λανιέρ ανέφερε ότι τα τρία θύματα έφεραν τραύματα από αμβλύ όργανο και ότι όλα τα θύματα πλέον ερευνώνται ως ανθρωποκτονία σε αυτή την πλούσια γειτονιά που κατοικεί και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. «Η συλλογή στοιχείων θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Λανιέρ «καθώς υπάρχουν πολλά ακόμη που δεν ξέρουμε».

Η Λανιέρ μάλιστα θυμήθηκε ένα τηλεφώνημα που έγινε την Πέμπτη το πρωί, αναφέροντας την εξαφάνιση της μπλε «Πόρσε» της οικογένειας. Ζήτησεεπίσης από τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τις Αρχές εάν είδαν κάτι μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης μέχρι τις 5 το απόγευμα. Οπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυξ», περίοικοι μιλώντας για την οικογένεια του ομογενή Σαββόπουλου είπαν πως επρόκειτο για υπέροχους ανθρώπους. Μια από αυτούς, η Ζάκλιν Ρίζικ είπε ότι η οικογένεια Σαββόπουλου ζούσε στη γειτονιά για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Η Εϊμι Σαββοπούλου προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε διάφορους τομείς που έχουν να κάνουν με τα σχολεία των παιδιών της. Το ζευγάρι προσέφερε ως δωρεά τουλάχιστον 100.000 δολάρια στο National Cathedral School το 2012.
 

Ο Σάββας Σαββόπουλος εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της «American Iron Works» ως πρόεδρος της εταιρείας, που έχει την έδρα της στο Χαγιάτσβιλ και κατασκευάζει οικοδομικά υλικά. Η σελίδα του αναφέρει ότι είναι ο επικεφαλής της «Sigma Investment Strategies» που είναι ένα hedge fund, και ότι πρόσφατα αποδέχθηκε μια θέση εργασίας στο Πουέρτο Ρίκο.

Όλη η επικαιρότητα