Ηλεία

Ανδραβίδα: Ανησυχία από την «σιωπή» του Εγκέλαδου – Eυνοϊκή μεταχείριση για τους μαθητές ζητά η κ. Βάσω Καραλάγα

Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ανήσυχη με την «σιωπή» του εγκέλαδου στην Ανδραβίδα δηλώνει στην «Πατρίς» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βάσω Καραλάγα. Η πρόεδρος επιπλέον θέτει θέμα μοριοδότησης των μαθητών που περνούν την διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων ενώ βρίσκονται υπό ψυχολογική πίεση λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας κ. Βάσω Καραλάγα, μέσω της «Πατρίς» απευθύνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο να στηρίξει τον τοπικό εμπορικό κόσμο που έπαθε ζημιές αλλά και τους μαθητές που την περίοδο αυτή περνά την δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων δήλωσε:

«Το τελευταίο διάστημα οι σεισμικές δονήσεις έχουν μειωθεί αν και αυτό δεν μας καθησυχάζει. Όλο αυτό το διάστημα όμως η αγορά της πόλης μας έχει παρουσιάσει μια πτώση 20% το λιγότερο και αυτό γιατί πολλοί συμπολίτες μας έχουν μετακομίσει σε συγγενείς και φίλους σε άλλες πόλεις, όσο παράξενο και αν ακούγεται.

Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι πολλά καταστήματα, επιχειρήσεις της πόλης μας εκτός από τις ζημιές σε εμπορεύματα, έχουν υποστεί και ζημιές τα κτίρια τα οποία έχουν βγει ακατάλληλα και πολλά άλλα χρειάζονται άμεσα επισκευές γεγονός που σημαίνει ότι απαιτούνται αρκετά χρήματα και όλοι γνωρίζουμε καλά ότι δεν υπάρχουν. Όπως το ίδιο ισχύει και για τα πιο πολλά σπίτια.

Για αυτό το λόγο παρακαλούμε και ζητάμε από όλους τους αρμόδιους φορείς το Υπουργείο Υποδομών , τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τον δήμαρχο, τον Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, να κηρύξει την πόλης μας σεισμόπληκτη και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να μην μας θυμούνται μόνο σε εκλογικές περιόδους.
Και κάτι ακόμα: ως γονιός θα ήθελα να πω ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα στα σχολεία μάς.

Το Δημοτικό κρίθηκε ακατάλληλο και το Γυμνάσιο χρειάζεται σοβαρές επισκευές. Επίσης τα παιδιά μας δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις και ολόψυχα τους ευχόμαστε ότι καλύτερο. Αλλά πιστεύω πως αυτά τα παιδιά που έχουν να κοιμηθούν ένα μήνα τώρα και με τον ψυχολογικό φόβο που έχουν περάσει δεν πρέπει να αξιολογηθούν με τα ίδια κριτήρια που αξιολογούνται οι μαθητές της υπόλοιπης Ελλάδας. Είναι ένα θέμα σοβαρό για το οποίο θα πρέπει τις επόμενες μέρες να υπάρχει ειδική αντιμετώπιση».

Όλη η επικαιρότητα