Ηλεία

Ανδραβίδα: Νέα διοίκηση στο Σύνδεσμο «Ηρακλής»

Ακούστε το άρθρο

Ο σύνδεσμος «Ηρακλής» έχει νέα διοίκηση, αφού χθες το απόγευμα συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ: πρόεδρος με 3 ψήφους ο κ. Χαντζής Κώστας, αντιπρόεδρος ο κ. Δημ Βατσής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής η κ. Γεωργία Κακαλέτρη. Δεν εξελέγη αναπληρωματικό μέλος.

Παρόντες στη συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία του Συνδέσμου στην Ανδραβίδα, οι προαναφερθέντες καθώς και ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και οι αντιδήμαρχοι Γ. Βαρβαρέσος Δ. Κεκάτος και Π. Ανυφαντής.

Δήλωση Γιάννη Λέντζα

Λίγο πριν την συνεδρίαση ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας δήλωσε:
«Συγκαλέσαμε το Δ.Σ. του Ηρακλή μετά από παλινωδίες της αντιπολίτευσης οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση ενός Δημοτικού Συμβούλου από το Δ.Σ. για τη διαγραφή ενός άλλου στη συνέχεια. Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι κινούμαστε στη νομιμότητα. Ο Ηρακλής πρέπει να προχωρήσει προς το συμφέρον του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Ύστερα και από τις χθεσινές δηλώσεις τόσο από τον Δήμο Πηνειού, όσο και από την αντιπολίτευση του Δήμου μας, οι μάσκες έπεσαν! Και θέλω να τονίσω πως… «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!»

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για την απόφαση της Αποκεντρωμένης. Η απόφαση λέει πως η απόφαση διαγραφής του κ. Βατσή από την παράταξή του είναι νόμιμη. Από εκεί και πέρα όμως η Αποκεντρωμένη «θεωρεί»… Συν τοις άλλοις ο νόμος του 2019 αναφέρει ότι Δημοτικός Σύμβουλος που διεγράφη από την παράταξή του δε μπορεί να είναι μέλος του Προεδρείου του Δ.Σ., είτε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Απεναντίας ο νόμος αναφέρει ότι μπορεί να παραμείνει Αντιδήμαρχος και δεν υπάρχει καμία αναφορά για το εάν μπορεί να είναι μέλος Νομικού Προσώπου.

Είδαμε ποιοι προσπαθούν να καθυστερήσουν τα έργα με πρόφαση διάφορα νομικά κολλήματα και ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Και πρέπει να ξέρουν οι συγκεκριμένοι πως βάσει του Ποινικού Κώδικα και του άρθρου που επικαλούνται μπορεί να έχουν αυτοί θέματα περί παρακώλυσης λειτουργιών του Δήμου. Κάνουμε τα νόμιμα, ο Ηρακλής πρέπει να προχωρήσει, οι μάσκες έπεσαν!»

Όλη η επικαιρότητα