Ηλεία

Ανδραβίδα: Πολυχώρος στο Ιππικό Κέντρο

Ακούστε το άρθρο

Το Ιππικό Κέντρο που διαθέτει η Ανδραβίδα, η αλογόπολη του νομού Ηλείας, θα αξιοποιηθεί με την κατασκευή ενός κτιρίου που θα ανεγερθεί στο χώρο. Η μελέτη είναι έτοιμη και προωθείται στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης για έγκριση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Leader.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσόν των περίπου 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης, θα πρόκειται για ένα κτίριο, πολυχώρο, που θα διαθέτει Μουσείο με την ιστορία του αλόγου Ανδραβίδας και των εκθέσεων που γίνονται κάθε χρόνο,  αίθουσα εκδηλώσεων και αναψυκτήριο,  ενώ θα λειτουργεί όλο το χρόνο.

Υποβολή στο Leader

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε στην «Πατρίς»: “Στόχος μου από την πρώτη μέρα της θητείας μου ως δήμαρχος. ήταν  να λειτουργεί όλο το χρόνο το Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας και όχι μόνο δύο φορές το χρόνο. Έτσι ετοιμάσαμε την μελέτη για δημιουργία ενός κτιρίου μέσα στο Ιππικό Κέντρο, πέρα από το υπάρχον που έχουμε νομιμοποιήσει. Τις επόμενες μέρες θα παραλάβουμε την μελέτη και στις 24 Αυγούστου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα την εγκρίνουμε για να ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader για χρηματοδότηση και επιτέλους να γίνει πραγματικότητα αυτό που εξαρχής είχαμε σχεδιάσει για την Ανδραβίδα την πόλη που το όνομά της είναι συνδεδεμένο με τα άλογα.

Μουσείο και θεραπευτικό κέντρο

Και ο δήμαρχος συνεχίζει:«Το κτίριο θα διαθέτει μια αίθουσα εκδηλώσεων , αναψυκτήριο και φυσικά Μουσείο Αλόγου. Παράλληλα θα γίνει και διαμόρφωση του αύλειου χώρου. Έτσι θα λειτουργεί καθημερινά σε συνεργασία με τους συλλόγους της πόλης και θα γίνει σημείο αναφοράς για την Ανδραβίδα, τον Δήμο μας και την Ηλεία γενικότερα. Επίσης θέλω να πω πως υπάρχει η δυνατότητα να γίνει εκπαιδευτικό αλλά και θεραπευτικό κέντρο, γιατί όπως έχει αποδειχθεί το άλογο είναι ό, τι καλύτερο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Και φυσικά θα είναι και ένας τουριστικός πόλος έλξης. Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια αλλά υπήρχαν και υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες»

Όλη η επικαιρότητα