Ηλεία

Ανδραβίδα: Σχολική χρονιά με απογευματινό φόντο

Ακούστε το άρθρο

Σε οκτώ μέρες ξεκινά η νέα σχολική περίοδος και οι γονείς των περίπου 200 μαθητών του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας Κυλλήνης αναζητούν εναγωνίως  λύση για την στέγαση των μαθητών, αφού το κτίριο του σχολείου υπέστη ζημιές από τους σεισμούς.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε άλλη μια συνάντηση στην Ανδραβίδα με την συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων, των εκπαιδευτικών , του τοπικού συμβουλίου, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Λέντζα, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με το πρώτο σοβαρό πρόβλημα του Δήμου. Παρών στην ενημέρωση και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κ. Βαρβαρέσος καθώς και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσουραπάς ο οποίος με λόγο κατανοητό ενημέρωσε τους γονείς για τα προβλήματα που υπάρχουν και εκ των πραγμάτων αποκλείουν κάποιες προτάσεις. Από την ενημέρωση πολλοί εκ των γονέων «είδαν» στο βάθος…απογευματινό ωράριο.

Στόχος τόσο των γονέων, των εκπαιδευτικών  όσο και του Δήμου είναι να μην υπάρχει αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας του σχολείου αφού κάτι τέτοιο θα ανατρέψει τον οικογενειακό προγραμματισμό και θα είναι σε βάρος των παιδιών. Το ερώτημα είναι πώς θα γίνει αυτό. Θα πρέπει να βρεθούν αίθουσες στην Ανδραβίδα και τις οποίες θα εγκρίνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και φυσικά το Υπουργείο Παιδείας. Λύση χρονοβόρα. Υπάρχει βέβαια και η λύση των κοντέινερ που επίσης είναι χρονοβόρα. Για την τοποθέτηση των 13 κοντέινερ έχει γίνει διαγωνισμός και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανοίγματος των φακέλων με τις προσφορές.  Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον έξη μήνες για να εγκατασταθούν οι μαθητές.

Πάντως είναι πολύ πιθανόν οι μαθητές να στεγαστούν στο Γυμνάσιο Ανδραβίδας σε απογευματινό ωράριο, πρόταση που θα κάνει ως προσωρινή λύση  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Λέντζας: «Δεν έχω μαγικό ραβδί»

Νωρίτερα, πριν την ενημέρωση, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Γιάννης Λέντζας δήλωσε: «Υπάρχει επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας  που είχε προκρίνει ένα διαγωνισμό ο οποίος έληξε την περασμένη Παρασκευή, προϋπολογισμού 820.000 ευρώ, που αναφέρεται σε διαμόρφωση χώρου  ενός χώρου που είχε παραχωρηθεί  για ανέγερση δημοτικού σχολείου και εκεί έπρεπε  να γίνει διαμόρφωση χώρου, διαδικασία χρονοβόρα και γραφειοκρατική, τα έχουμε ξεπεράσει αυτά και τώρα απομένει να δούμε την αποσφράγιση  των προσφορών και από εκεί και πέρα υπάρχει μια διορία τεσσάρων μηνών για να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο. Στο μεσοδιάστημα αυτό των τεσσάρων  μηνών είμαστε σε συνεργασία  τόσο με την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παιδείας  του νομού αλλά και της Περιφέρειας τόσο και με το υπουργείο Παιδείας. Εκκρεμεί μια συνομιλία με την υφυπουργό κ. Ζαχαράκη  για να μπορέσουμε να δούμε την εφικτή λύση που να βοηθά και την μάθηση των παιδιών αλλά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία  των γονέων αλλά και των ίδιων των παιδιών. Στόχος είναι να παραμείνουν τα παιδιά στην Ανδραβίδα  Υπενθυμίζω  ότι δέσμευσή μου ήταν ότι τα παιδιά θα παραμείνουν στην Ανδραβίδα  και δική μας βούληση και θέληση είναι να είναι πρωινή η λειτουργία του Δημοτικού αλλά ο δήμος που τώρα ανέλαβε δεν έχει κανένα μαγικό ραβδί για να πραγματοποιήσουμε αυτό »

Όλη η επικαιρότητα