Αχαϊα

Ανδρέας Φούρα προς Αμβρόσιο: «Ήσουν μοίραρχος της Χούντας, ιεροκήρυκας της Χούντας»

Ακούστε το άρθρο

Πυρά εναντίον του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου εξαπέλυσε μέσα απο ανάρτηση του στον προσωπικο του λογαριασμό στο Facebook, ο πρώην δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας.

Ο κ. Φούρας χαρακτηρίζει τον Μητροπολίτη ως μοίραρχο και ιεροκήρυκα της Χούντας.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε τα παρακάτω: 

ΤΟ ΕΤΟΣ 1968 Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΕΝΗΣ ΗΤΑΝ ΜΟΙΡΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ . ΑΠΟ ΤΟ 1967 Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΓΥΑΡΟ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΟΡΙΣΤΟΥΣ. ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΠΩΣ ΕΧΩ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΥΑΡΟ, ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 9 ΕΤΩΝ. ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ. ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΥΑΡΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΕ ΗΣΟΥΝ 29 ΕΤΩΝ , ΜΟΙΡΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΙΔΙΟΣ ΤΟΤΕ ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΩΡΑ.

Αιτία της ανάρτησης αυτής ήταν τα όσα έγραψε στο προσωπικό του blog ο Μητροπολίτης σχολιάζοντας γενικότερα τις αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα για τον Ανδρέα Φούρα και τα όσα σχολίασε σχετικά με την παρουσία δημάρχων που τον υπερασπίστηκαν στην δίκη έγραψε ότι ο πρώην δήμαρχος Πατρέων έχει το ακαταλόγιστο. Διαβάστε απόσπασμα του κειμένου του μητροπολίτη Καλαβρυτων και Αιγιαλείας:

Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και πρός τον πρ. Υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Άνδρέα Φούρα, ο οποίος με δηλώσεις του επέκρινε δημοσίως τους κ.κ. Δημάρχους για την παρουσία τους στο Δικαστήριο και την υπεράσπισή τους προς το ταπεινό πρόσωπό μας! Τι να κάνουμε; Ο κ. Φούρας κάποτε στο Διακοπτό είχε αποκαλύψει το μεγάλο ….μυστικό (!!!!), ότι εγώ «ήμουν διαφωτιστής στη Γυάρο» !!!!!!! Δηλ. στην ηλικία των εννέα μόλις ετών ευρισκόμουνα στη Γυάρο και μάλιστα για να δίδω μαθήματα εθνικοφροσύνης στους Κομμουνιστές της εποχής, που είχαν εξορισθή στο νησί της Γυάρου!  «ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΣ», λοιπόν, στη Γυάρο στην ηλικία των εννέα (9) μόλις ετών. Η Γυάρος άρχισε κατά τό έτος 1947, εγώ δε γεννήθηκα κατά το έτος  1938! Ο άνθρωπος και τέως Υπουργός κ. Φούρας έχει υπέρ αυτού το ακαταλόγιστον! 

Πηγή: patrastimes

Όλη η επικαιρότητα