Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Αγνόησαν και πάλι το μόχθο των αγροτών μας

Ακούστε το άρθρο

Έντονη δυσαρέσκεια για τα πορίσματα ΕΛΓΑ στους σταφιδοπαραγωγούς των Μακρισίων Δυστυχώς για μια φορά ακόμη ο Ασφαλιστικός Οργανισμός των αγροτών δείχνει το σκληρό πρόσωπό του, ενώ η στάση του μπορεί να χαρακτηρισθεί τουλάχιστον ως απαράδεκτη, με δεδομένο ότι εξακολουθεί να… μη βλέπει ζημιές στην Ηλεία!

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, με αφορμή το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα πορίσματα που έφθασαν στα χέρια των σταφιδοπαραγωγών στα Μακρίσια για τις ζημιές του περσινού καλοκαιριού.

Τους αγρότες μας τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη είπε ο κ. Νικολακόπουλος, αφού σύμφωνα με τον έλεγχο των εκτιμητών δε διαπιστώθηκαν καταστροφές από βροχοπτώσεις και κατόπιν τούτου δεν πρόκειται να ληφθούν αποζημιώσεις.

Επισήμανε ωστόσο ο ίδιος ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις και διαπιστώσεις των σταφιδοπαραγωγών που έγιναν μετά την κακοκαιρία, το μέγεθος της ζημιάς ήταν εξαιρετικά μεγάλο ενώ και από τα δημοσιεύματα της εποχής καταδεικνύεται η βαρύτητα του προβλήματος.

Παρ’ όλα αυτά, οι εκτιμητές οι οποίοι μάλιστα έκαναν τους ελέγχους με αρκετή καθυστέρηση, δεν απέδωσαν την πραγματικότητα αγνοώντας όχι μόνο τη μεγάλη καταστροφή, αλλά και το μοχλό των ίδιων των αγροτών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η αναθεώρηση των πορισμάτων κρίνεται επιβεβλημένη, καταλήγει ο κ. Νικολακόπουλος και μαζί της πρέπει να αναθεωρηθεί μια και καλή ο κανονισμός του ΕΛΓΑ…

Όλη η επικαιρότητα