Ηλεία Πολιτική

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Επεξεργάζονται όλες οι πιθανές λύσεις για τους δανειολήπτες

Ακούστε το άρθρο

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι τη σπουδαιότητα του προβλήματος δήλωσε ο ηλείος βουλευτής που ενημέρωσε αναλυτικά τον Θοδ. Σκυλακάκη.

 

Συζήτηση για το ίδιο θέμα και με τον Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους Φ. Κουρμούση.

Η αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού προβλήματος των πυροδανείων αλλά και γενικότερα των «κόκκινων» δανείων για τα οποία επιπροσθέτως έχει καταπέσει η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του Υφυπουργού Οικονομίας Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Ηλείου βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Νικολακόπουλου, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο γραφείο του κυβερνητικού παράγοντα.

Ο κ. Νικολακόπουλος εξέθεσε στον Υφυπουργό τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για τους δανειολήπτες οι οποίοι δεν μπορούν ούτε τώρα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και μίλησε για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται πολλές οικογένειες αλλά και επιχειρήσεις στην Ηλεία όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Υφυπουργός που είναι αρμόδιος για τα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι αυτές οι περιπτώσεις δανείων είναι από τις πλέον δύσκολες και τόνισε ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να υπάρξει από πλευράς Πολιτείας οποιαδήποτε εφικτή και αποτελεσματική διευθέτηση του ζητήματος.

Η κυβέρνηση φαίνεται στο σημείο αυτό να επεξεργάζεται όλες τις ενδεχόμενες λύσεις, αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα του προβλήματος και είναι ένα από τα θέματα των συζητήσεων που θα ακολουθήσουν στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να κατανοηθεί από όλους ότι οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες βρέθηκαν σε μια τέτοια δύσκολη θέση όχι επειδή αδιαφόρησαν ή αγνόησαν την υποχρέωση αποπληρωμής των δανείων, αλλά γιατί με δεδομένη την κρίση που εμφανίσθηκε αμέσως μετά τη λήψη των δανειοδοτήσεων και μέχρι σήμερα ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο να ανταποκριθούν. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν σήμερα πρέπει με κάποιο τρόπο να βοηθηθούν και να διευκολυνθούν, ώστε να προχωρήσουν και στη σταδιακή εξόφληση των δανείων τους.

Νωρίτερα με Κουρμούση

Στο μεταξύ, μια ημέρα νωρίτερα ο βουλευτής Ηλείας είχε συνάντηση και με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση για το ίδιο θέμα. Του ζήτησε να συμβάλει και από τη δική του πλευρά στην αντιμετώπιση του προβλήματος για το οποίο γνωρίζει πολύ καλά από τη συνεργασία που έχει αναπτύξει παράλληλα και με τον επιμελητηριακό θεσμό.

Περιμένουμε μια πρόταση που θα μπορεί να οδηγήσει τους δανειολήπτες σε διέξοδο κάτι που δυστυχώς δε συνέβη όλα τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις εκκλήσεις των εμπλεκόμενων και τον κίνδυνο να υπάρξει μια περαιτέρω δυσάρεστη τροπή στα «κόκκινα» δάνεια, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος.

Είδε και τον Σταϊκούρα!

Ιδιαίτερα ουσιαστική συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών και με τον ίδιο τον Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα με τον οποίο συζητήθηκαν σοβαρά οικονομικά ζητήματα, τα μέτρα υπέρ της οικονομικής ελάφρυνσης των πολιτών αλλά και τα «κόκκινα» δάνεια είχε ο κ. Νικολακόπουλος. Για το περιεχόμενο της παραπάνω συνάντησης, θα υπάρξει νεότερη και αναλυτική ενημέρωση από το γραφείο του Ηλείου βουλευτή.

Όλη η επικαιρότητα