Ηλεία Πολιτική

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Μίλησε στην Βουλή για την σημασία λειτουργίας των υδατοδρομίων

Ακούστε το άρθρο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η λειτουργία των υδατοδρομίων, συνδέει τα αστικά μας κέντρα με τις άλλες περιοχές, ενώνει την Ελλάδα με τον υπόλοιπο κόσμο, προωθεί ένα πλαίσιο συνδυασμών μεταφορών και τονώνει την τουριστική ανάπτυξη στο σύνολο της επικράτειας αλλά και στις περιφέρειες που τόσο έχουν ανάγκη όπως ο Νομός Ηλείας, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, επισημαίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα υλοποίησης απευθείας διεθνών πτήσεων σε υδατοδρόμια της Ελλάδας τόσο από και προς κράτη που έχουν κυρώσει και εφαρμόζουν τη Συμφωνία Σέγκεν όπως και για κράτη που δεν την έχουν κυρώσει

Ο βουλευτής της Ν.Δ. ήταν ένας εκ των ομιλητών για την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και αναφέρθηκε στη δέσμευση που αφορά την υλοποίηση ενός έργου εθνικής εμβέλειας όπως αυτό της λειτουργίας υδροπλάνων στην Ελλάδα. Έργο, που όπως είπε εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της Ν.Δ. και το οποίο πρέπει να γίνει στον τόπο μας για βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Ο κ. Νικολακόπουλος με αφορμή την προώθηση των υδατοδρομίων μίλησε μεταξύ άλλων και για τη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης υποστηρίζοντας:

«Όλοι θυμόμαστε πόσο πονεμένο είναι το συγκεκριμένο έργο, θύμα της ανεύθυνης και αδιάφορης πολιτικής και των ιδεολογικών αποχρώσεων προσκομμάτων επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Και φυσικά όλοι θυμόμαστε τι συνέβη με πάρα πολλά άλλα έργα, όπως για παράδειγμα με το εμβληματικό έργο του Ελληνικού ή με το οδικό άξονα Πατρών – Πύργου και τον κατακερματισμό του που το έθεσε «στον άερα». Είναι κάτι που γνωρίζουν καλά οι πολίτες.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με συνέπεια και αποφασιστικότητα προχωρά στην υλοποίηση του εθνικού αναπτυξιακού της σχεδίου σε αυτό που χρειάζετεαι η χώρα στον νευραλγικό τομέα υποδομών και επενδύσεων.

Δηλαδή, κρίσιμα έργα, που συνδέονται με εθνικούς αναπτυξιακούς στόχους, έργα που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε Περιφέρεια, έργα που φέρνουν την ανάπτυξη μέσα από τις επενδύσεις και την ιδιωτική συμμετοχή όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες χώρες και που δημιουργούν θέσεις εργασίας».

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Να σημειωθεί ότι, ο Ηλείος βουλευτής έχει ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία υδατοδρομίων στον Νομό μας, θέτοντας την ανάγκη αδειοδότησης για τέσσερις ιδιαίτερης τουριστικής σημασίας περιοχές, όπως το Κατάκολο, ο Καϊάφας, η Κυλλήνη και το Φράγμα Πηνειού.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό έγιναν και συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες στις οποίες συμμετείχαν και αυτοδιοικητικοί απ΄πο εμπλεκόμενους Δήμους, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να «τρέξουν» γρήγορα τις διαδικασίες ειδικά για τις μελέτες ώστε να έχουν το πρόκριμα στη διαδικασία που ξεκινά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Τα οφέλη όπως αναφέρει ο κ. Νικολακόπουλος θα είναι πολλά αφού δημιουργούνται νέα τουριστικά προϊόντα, παράλληλες δραστηριότητες, νέο επενδυτικό ενδιαφέρον και διευρύνεται η επισκεψιμότητα στις αντίστοιχες περιοχές.

Όλη η επικαιρότητα