Ηλεία Πολιτική

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Πρώτο θετικό βήμα η απόφαση για τα Ιαματικά Λουτρά Καΐάφα

Ακούστε το άρθρο

Την δυνατότητα της επαναλειτουργίας των Ιαματικών Πηγών στον Καιάφα  δίνει η σχετική απόφαση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη  μετά την θετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα σημαντικό βήμα που αναμένεται να βοηθήσει την περιοχή μετά μάλιστα και από την μεγάλη καθυστέρηση που είχε σημειωθεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της ολιγωρίας της ΕΤΑΔ και παρά τις προθέσεις του Υπουργείου να κινηθούν άμεσα οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Την παραπάνω δήλωση έκανε αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος  ανέδειξε το συγκεκριμένο πρόβλημα με σκοπό την επίλυσή του μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Αντιλαμβανόμενος την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί η τοπική οικονομία  έθεσε αρχικά το ζήτημα στον Υπουργό κ. Θεοχάρη και τον Υφυπουργό κ. Κόνσολα με τους οποίους είχε ως γνωστόν και συνάντηση, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε την περιοχή των Λουτρών  και συζήτησε και με τους επαγγελματίες της Ζαχάρως  ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα και ενημέρωση από κοντά.

ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Όπως τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος  η αποτροπή της επανάληψης αυτού του απαράδεκτου γεγονότος   που αποτελεί πλήγμα για την τουριστική εξέλιξη της Ηλείας αλλά και την προβολή που θα πρέπει να έχει ο Καιάφας, είναι πλέον αναγκαία με την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδοτήσεων Είναι «κομβικό σημείο»  για να μπορέσουν τα Λουτρά να μπουν σε κανονικότητα με τον ανάλογο προγραμματισμό και την αρχή της λειτουργίας τους από την αρχή της θερινής περιόδου.

Ευτυχώς που πλέον το Υπουργείο Τουρισμού  μετά και τις πιέσεις που υπήρξαν  έδωσε τέλος στην απραξία γνωρίζει τα αίτια της καθυστέρησης βρήκε τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά  και προχώρησε επιτέλους την συγκεκριμένη διαδικασία. Οι δηλώσεις άλλωστε του κ. Θεοχάρη που έδωσε ιδιαίτερη προσοχή και σημασία στο θέμα δείχνουν τον συντονισμένο τρόπο που θα πρέπει να υπάρξει από εδώ και στο εξής για τα Λουτρά μας.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

Ωστόσο επεσήμανε ο Ηλείος βουλευτής  δεν πρέπει να μείνουμε στα αυτονόητα  αλλά ο Καιάφας  απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση  αυτή που πραγματικά του αναλογεί ως μοναδικού  τοπίου παγκόσμιου ενδιαφέροντος  κάτι που πριν από όλους οφείλει να κατανοήσει η ΕΤΑΔ. Η μέχρι τώρα στάση της όπως και η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης είναι απογοητευτική για το θέμα αυτό και επιζήμια για την Ηλεία την οικονομία και τον τουρισμό της..

Περιμένουμε λοιπόν να αλλάξει την τακτική της για την περιοχή μας  να αξιοποιήσει πραγματικά με σεβασμό και ευελιξία την δημόσια περιουσία  και να λύνει αντι να προσθέτει προβλήματα όπως αυτό της αδειοδότησης. Ο Καιάφας άλλωστε όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος και στις συναντήσεις που έκανε στη Ζαχάρω είναι  ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για ολόκληρο το Νομό,  για αυτό και κανείς δεν μπορει να μένει αδρανής  για όσα διεκδικούνται και πρέπει να γίνουν εκεί στον ιαματικό, στον τουριστικό, στον επενδυτικό στο ναυταθλητικό και στον περιβαλλοντικό τομέα . Προσωπικά θα κάνω ότι μπορώ  για να βρίσκεται η περιοχή στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός μας κατέληξε στη δήλωσή του ο Ηλείος βουλευτής.

Όλη η επικαιρότητα