Αρθρογραφία

Ανενεργοί ευρισκόμενοι εν πλάνη

Ακούστε το άρθρο

Ανενεργοί «πολίτες»  ανά την Ελληνική και Ευρωπαϊκή επικράτεια, προσπάθησαν και συνεχίζουν να προσπαθούν, τελευταία στιγμή, τώρα προεκλογικά και μέχρι τις εθνικές εκλογές , όσον αφορά την χώρα μας, να ενεργοποιηθούν, ανακαλύπτοντας δράκους και φαντάσματα, που ταλανίζουν λένε τον τόπο, αλλά δεν τα είχαν αισθανθεί στο παρελθόν, γιατί δεν καταλάβαιναν λένε.

Προσπάθησαν και προσπαθούν να δώσουν προχρονολογημένο παρόν στον τόπο τους και στους ευρύτερους τόπους, δίδοντας μεταχρονολογημένες υποσχέσεις μερί των μελλοντικών στόχων τους, ζητώντας ταυτόχρονα λαϊκή ετυμηγορία για την κατάσταση της ανενεργής κατάστασής τους.

Ανακαλύπτουν προβλήματα που χρονίζουν όπως λένε, αλλά δεν τα κατάλαβαν εν τη γενέσει τους, γιατί απουσίαζαν ευρισκόμενοι εν υπνώσει στον καναπέ τους ή απουσίαζαν σε άλλους τόπους, όπου μάλλον βολεύονταν και εξυπηρετούσαν εν μέσω σιωπής την απαισιοδοξία τους.

 Και τώρα στο παρά πέντε λένε πως ενεργοποιήθηκαν και πως θέτουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του λαού και του τόπου, αν και δεν έχουν καταγράψει σε αυτόν τον τομέα ούτε ένα ένσημο  ή εργόσημο  κατά περίπτωση, αλλά έστω και μία τυπική παρουσία στο καφενείο της πλατείας, όπου θα μπορούσαν να διδαχτούν πολλά και κυρίως δεν γνωρίζουν το γεωγραφικό στίγμα της αίθουσας του Δημοτικού, του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Εθνικού Κοινοβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου κατά περίπτωση.

Με ιδιαίτερα προκλητική έπαρση με μόνιμη και ανοικτή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ύφος και ήθος σκληρό και αδυσώπητο, με κανένα ίχνος διαλόγου των αποριών και ενστάσεών τους, με άγνοια της καθημερινότητας και των προβλημάτων της ,βολεμένοι κατά κανόνα στον καναπέ τους, αλλά και σε υπηρεσίες του Δημοσίου, που συντηρούν αργόσχολους και εξυπνάκηδες.

Σε όλες τις χώρες της ΕΕ συμβαίνουν  όλα όσα νομίζουμε ότι είναι προνόμιά μας, παντού οι θορυβώδεις μειοψηφίες, επαίρονται ανέξοδα, ιδιοτελώς και παραφιλολογούν επί χάρτου για το άγνωστο σε αυτούς μέλλον,  συμπεριφερόμενοι διχαστικά σκληρά και αδυσώπητα, κατά φίλων, συντρόφων, συγγενών  γνωστών και αγνώστων.

Απαίδευτοι, ανεκπαίδευτοι, αμόρφωτοι, θεωρητικολογούν περί πάντων και περί ουδενός, με ξύλινους λόγους της δεκάρας και της κακομοιριάς τους, υποσχόμενοι για το άγνωστό τους μέλλον  και το ανύπαρκτο παρόν τους και να θυμάστε πως σε λίγες μέρες , λίγο παραπάνω από ένα μήνα, δεν θα τους ξαναδείτε ούτε στις πλατείες και στους δρόμους, ούτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε στα συλλαλητήρια, ούτε στο κλείσιμο των δρόμων, θα επανέλθουν στην ανύπαρκτη κοινωνικά και συλλογικά κανονικότητά τους.

Θύματα της αδράνειάς τους,  λάτρεις του τσαλακωμένου καναπέ της αδιαφορίας, απραξίας, ανοχής και άγνοιας, μπορεί να ανακαλύπτουν μόλις την τελευταία στιγμή, δράκους και φαντάσματα, να βλέπουν παντού κακούς και άσχημους, κρατώντας για τους εαυτούς τους τον ρόλο του καλού, του αγωνιστή, του γνώστη και του αυριανού αναμορφωτή.

Προσφιλής τους μέθοδος, όπως προαναφέρθηκε, είναι το προχρονολογημένο παρόν, το οποίο θυσιάζουν  για το δήθεν παραγωγικό παρελθόν τους, με μεταχρονολογημένες υποσχέσεις, που δεν βασίζονται σε υπαρκτά δεδομένα, που να προδικάζουν έστω και μερική ή ακόμη και μηδαμινή προοπτική και ανάκαμψη  λόγω της αποτυχίας του επικρατούντος στην Ευρώπη νεοφιλελεύθερου αριστεροδεξιού μοντέλου.

Θα μιλήσουν άραγε μετά τις εκλογές με καθαρή σκέψη και θετική βούληση, αφήνοντας πίσω την καταστροφική τους πλάνη και την διχαστική τους θεωρητικολογία του τίποτα και του μηδενός;

Ίδωμεν……

Όλη η επικαιρότητα