Κόσμος

Άνεργος έβλεπε καθημερινά 7 ώρες Netflix για έξι μήνες – Εθίστηκε και κατέληξε σε κλινική αποτοξίνωσης

Ακούστε το άρθρο
Όσοι έχουν άμεση σχέση με την τεχνολογία και είναι λάτρεις των σειρών, σίγουρα γνωρίζουν την πλατφόρμα του Netflix. «Βρέθηκε» το πρώτο άτομο που εθίστηκε στις σειρές της πλατφόρμας και χρειάστηκε βοήθεια για να το ξεπεράσει.

Ένας 26χρονος άνεργος, επί έξι μήνες περνούσε τουλάχιστον 7 ώρες την ημέρα μπροστά από την οθόνη του, βλέποντας σειρές.
Ο νεαρός είχε χάσει τη δουλειά του εδώ και αρκετό διάστημα. Επειδή δεν έκανε κάτι στην καθημερινότητά του, προσπαθούσε να «γεμίσει» το κενό με τις σειρές του Netflix.

Με το πέρασμα του χρόνου, ο νεαρός εθίστηκε στις σειρές της πλατφόρμας και κατέστρεφε σιγά σιγά την υγεία του. Άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την όραση και τον ύπνο του.

Οι άνθρωποι του στενού του κύκλου, αντιλήφθηκαν ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και θέλησαν να τον βοηθήσουν.
Οι ειδικοί συνέστησαν στον νεαρό να πάει σε κλινική αποτοξίνωσης, για να απομακρυνθεί από τον εθισμό του.

«Κάθε φορά που έβλεπε τους φίλους του να πετυχαίνουν στη ζωή τους ή κάθε φορά που τον πίεζαν οι δικοί του έβαζε μία σειρά στο Netflix για να ξεχάσει την ανεργία του. Ήταν ένας τρόπος για να ξεχνάει τα προβλήματά του», ανέφερε ο υπεύθυνος της κλινικής αποτοξίνωσης.

Το κέντρο που απευθύνθηκε ο 26χρονος, βοηθάει άτομα που είναι εθισμένα στις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ. Πλέον, βοηθάνε άτομα και με εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια και όλων των ειδών τις τεχνολογίες.

Πηγή: valueforlife 

Όλη η επικαιρότητα