Ηλεία Πολιτισμός

Ανεβλήθη η «πρώτη» του Φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

Αναβάλλεται λόγω τραυματισμού του ηθοποιού Τάσου Ιορδανίδη η προγραμματισμένη για αύριο βράδυ πρώτη παράσταση του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας, με τίτλο: «Ο Τζόνι πήρε τ΄όπλο του».

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ωστόσο, ο δήμος ΄Ηλιδας διοργανώνει και φέτος το «4ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών», σε συνεργασία με τον απόδημο ελληνισμό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 στις 21:00 στον κήπο της οικίας Τατάνη, που βρίσκεται στο Καλίτσα στην Αμαλιάδα.

Φέτος,  οι  Ηλείοι ομογενείς και οι δημότες  θα έχουν την χαρά να απολαύσουν και ένα πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τα κείμενα και η σκηνοθεσία της βραδιάς είναι του σκηνοθέτη της θεατρικής ομάδας της πόλης μας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Χάρη Κότσιφα.

Τα μέλη της ομάδας θα πραγματοποιήσουν μια ξεχωριστή αφηγηματική αναδρομή με ζωντανές εικόνες και γνωστά τραγούδια της «ξενιτιάς» και της ελληνικής παράδοσης.

Τα τραγούδια ενορχήστρωσε ο Σάκης Ζαφειρόπουλος και τα ερμηνεύουν ο ίδιος,  ο Γιώργος Τσάκωνας, ο Αλέξανδρος και η Ελένη Σκορδίλη. Στα δημοτικά ο Θοδωρής Σωτηρόπουλος.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και το χορευτικό Τμήμα του Δήμου ΄Ηλιδας με παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Όλη η επικαιρότητα